De vergeten Book Haul 2020

Gepost op 30 november 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Geen idee hoe, maar ik was vergeten om een post te maken van mijn book haul in de maanden september en oktober. Dus… hierbij!

Legendborn – Tracy Deonn
After her mother dies in an accident, sixteen-year-old Bree Matthews wants nothing to do with her family memories or childhood home. A residential program for bright high schoolers at UNC–Chapel Hill seems like the perfect escape—until Bree witnesses a magical attack her very first night on campus.
A flying demon feeding on human energies.
A secret society of so called “Legendborn” students that hunt the creatures down. And a mysterious teenage mage who calls himself a “Merlin” and who attempts—and fails—to wipe Bree’s memory of everything she saw.

Een goed verhaal, met uitgewerkte details en een plot die fantastisch in elkaar zit, maakt dat Legendborn is één van mijn favoriete boeken is van 2020!

Lees hier mijn recensie van Legendborn.

De goddelozen – Margaret Owen
[Flaptekst De genadigen]
Fie leeft volgens één regel: zorg voor je eigen mensen. Ze behoort tot de Kraaien, de laagste kaste van het land. Ze worden opgejaagd, uitgespuugd door de bevolking, en ze hebben vrijwel geen rechten. Toch wordt er verwacht dat ze hun enige plicht vervullen: het ophalen en uit hun lijden verlossen van pestslachtoffers. Dus als Fie met haar Kraaien naar het paleis wordt geroepen voor de kroonprins, hoopt ze uitbetaald te worden voor de rest van haar leven.
Als blijkt dat kroonprins Jasimir en zijn lijfwacht Tavin hun dood in scène gezet hebben, is Fie klaar om haar verlies te nemen – en misschien ook wel om hen te vermoorden. Ze besluit echter een deal met de prins te sluiten: zij beschermt hem tegen de meedogenloze koningin, prins Jasimir zal de Kraaien beschermen als hij eenmaal regeert.
De vraag is of dat lukt, met een onvoorspelbare groep Kraaien, weerbarstige magie en het gevaar dat altijd op de loer ligt.

Deze duolgie is een fantasy die onwijs makkelijk wegleest. Door de heldere uitleg van de auteur zat ik meteen in de wereld. Daarom denk ik ook dat dit een goed boek is om te lezen als je graag een fantasy wilt gaan lezen, maar eigenlijk nog (bijna) geen hebt gelezen. Maar ook voor de fantasy liefhebber leest het boek fijn!

Lees hier mijn recensie van De goddelozen.

Zomerburen – Rianne Robben
Opgroeien hoort een rechte lijn te zijn. Niet… dit.
Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie alleen naar Australië vertrekt.
Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

Rianne Robben schrijft de meest eerlijke en leerrijke dialogen. Ze haalt problematiek aan die je als lezer laten nadenken. Als dit haar debuut is, dan kan ik niet wachten met de verhalen die hopelijk ooit in de toekomst komen. Het is duidelijk te merken dat de auteur veel research heeft gedaan voor het boek om het verhaal zo soepel te laten verlopen. Het boek leest behoorlijk vlot en steeds dacht ik weer: na dit hoofdstuk leg ik het even weg. Om vervolgens vier hoofdstukken later pas het boek dicht te slaan.

Lees hier mijn recensie van Zomerburen.

Liefde staat je goed – Lang Leav
Deze langverwachte bundel van internationale bestsellerauteur Lang Leav is een prachtige collectie eigentijdse poëzie en proza die je indrukwekkende en onverwachte inzichten in liefde, verlies, hartzeer, relaties en innerlijk kracht geven. Door Leavs fijnbesnaarde kijk op de wereld stroomt elke pagina over van wijsheid en aanmoediging.

Als eerste wil ik benoemen dat ik BBNC Uitgevers erg dankbaar ben dat ze steeds meer poëzie naar het Nederlands vertalen. Ik denk dat iedereen wat meer proza en poëzie zou kunnen lezen. Het is een prachtige manier van vertellen en erg fijn dat een uitgeverij het mogelijk maakt om dat in het Nederlands te doen.

Lees hier de rest van mijn recensie.

Het dorpje Happiness – Holly Martin
Willow, de hoofdpersoon in Het dorpje Happiness van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Er zijn al heel veel Britse feelgoods verschenen met als onderwerp dat de hoofdpersoon naar een (kust)dorp vlucht, maar door het serieuze element en de heerlijk luchtige schrijfstijl van Holly Martin kon ik geen genoeg krijgen! De auteur heeft een warm verhaal geschreven waarbij ik het gevoel kreeg dat ik als lezer ook onderdeel ben van het dorp.

Lees hier mijn recensie van Het dorpje Happiness.

Liefs,

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.