De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli

Posted on February 21 2018 by Katja in Boeken / 0 Comments

 

Titel: De voordelen van onbeantwoorde liefde

Auteur: Becky Albertalli

Verschenen: april 2017

Pagina’s: 304

Uitgever: Blossom Books

Waardering: 8/10

Wat moet je doen als je zestien bent en nog nooit een jongen hebt gezoend? Molly Peskin-Suso wilde dat ze het wist. Ze kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’, maar dat helpt niet echt. Voor haar is het makkelijk: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Cassie kent geen angst en is dun zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert en – volgens haar oma – ‘volslank’.

Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Perfect, toch? Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Ze moet besluiten of ze het advies van anderen opvolgt… of haar eigen hart volgt.

Tijdens YALFest 2017 zat dit boek in mijn goodiebag. En wat was ik zo ontzettend blij, want stiekem hoopte ik daar namelijk al op! Toch duurde het best wel lang voor ik het boek daadwerkelijk oppakte. Maar onlangs was het zo ver en wat heb ik genoten!

Wat een heerlijk boek! Een boek met een boodschap, maar tegelijk is het een vrij simpele schrijfstijl die snel leest. Ik ben namelijk niet een persoon die heel snel leest, maar tijdens het lezen van dit boek las ik sowieso 70 bladzijden per uur en normaal is dat 50/55 bladzijden per uur. Ik kan je De voordelen aanraden voor wanneer je in een leesdip zit, want de kans is groot dat je er meteen uit bent na het lezen van dit verhaal.

Wat ik zo leuk vind aan dit boek? Dat het een YA boek is, maar er tegelijk heel open over seks wordt gepraat. Op een normale manier zonder het te erotiseren. Dit zorgt ervoor dat dit boek ook geschikt voor de pubers van 14/15. Het is een mooi boek die aansluit bij hun belevingswereld. Daarnaast is de diversiteit goed vertegenwoordigd in dit boek.

Het is geen boek waarbij je op het puntje van je stoel zit, maar het verhaal bevat wel voor mijn gevoel levensechte personages die je bijblijven. Een heerlijke luchtige contemporary voor tussendoor, een verhaal over familie, liefde, onzekerheid, volwassen worden, zelfacceptatie en je hart volgen.

Ga jij dit boek lezen? 

Lees hier de Booktag.

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.