Did I mention I miss you? – Estelle Maskame

Gepost op 27 december 2017 door Katja in Boeken / 2 Comments

Did I Mention I Miss You?

 

Titel: Did I mention I miss you?

Auteur: Estelle Maskame

Verschenen: maart 2017

Pagina’s: 320

Uitgever: Moon

Waardering: 7/10

Een jaar na haar break-up met Tyler, besluit Eden om terug te gaan naar Santa Monica. Ze heeft een nieuwe liefde gevonden en beweert geen gevoelens meer te hebben voor Tyler. Tyler is vastbesloten om de vonk weer te laten overspringen en nodigt haar uit om zijn nieuwe huis in Portland te bezoeken, waar hij een opvanghuis voor tieners heeft opgericht. Langzaam maar zeker wordt het Eden duidelijk dat haar hart een keuze zal moeten maken.

Maskame schrijft misschien geen boeken die veel inhoud hebben, maar ze lezen onwijs fijn en daar ben ik zo nu en dan absoluut aan toe. Echt een typische summer read of in deze donkere dagen wanneer mijn hoofd te vol zit met filosofie.

In de eerst deel van de serie, Did I mention I love you vind, was er toch iets wat ik miste: een spanningsboog het hele boek door. Elk hoofdstuk had een spanningsopbouw, maar net wanneer je bij het einde bent van het hoofdstuk was, slipte de spanning weg en liet het mij met een leeggevoel achter. In dit deel is er een spanningsboog het hele boek lang. Het zorgde ervoor dat ik het boek in één keer wilde uitlezen. Wegens de verplichtingen van het dagelijks leven lukte dat helaas niet, maar het was het proberen waard.

Het boek is geschreven door een schrijfster van toen nog 16(!?), waardoor de karakters van de personages erg realistisch zijn. In deel één vond ik de kliek vrienden niet bepaald aardige mensen. Maar gelukkig heeft Eden een groei doorgemaakt. In deel twee vind ik haar vriendenclub al wat leuker worden, maar in dit deel klopte het gewoon helemaal. Eden en de hele sfeer in het boek is een stuk volwassener geworden. Nog steeds was er een kinderlijk knarsend tanden momentje in dit boek, maar voor de rest kon ik echt merken dat het allemaal wat volwassener was. Net zoals de auteur haarzelf.

Ook Tyler is gegroeid als karakter en dat zorgt er ook voor dat Eden in het verhaal nog een groei doormaakt. Ik voelde me als lezer gewoon trots op haar en hoe ze haar toekomst wil aanpakken. Dit zorgde er ook voor dat ik trots ben op de auteur. Want haar schrijfstijl is een stuk beter dan in haar eerste boek. Wat ik wel echt vervelend vond in dit boek is hoe sommige dingen zijn vertaald. De laatste twee delen uit de trilogie zijn door dezelfde vertaler vertaald. Ik merkte meteen een verschil in het tweede deel. De vertaler is wat directer en wat grof. In het derde deel vond ik het nog erger worden. Alles werd nogal plat gezegd, dit zag ik niet terug in de originele taal. Ik moest hier erg aan wennen in het begin. Halverwege het boek legde ik me erbij neer.

Dit is niet de beste trilogie die ik ooit heb gelezen, maar ik heb er enorm van genoten en ik kijk uit naar toekomstige werken van Maskame.

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


2 responses to “Did I mention I miss you? – Estelle Maskame

  1. Ik had met dit boek vooral het probleem dat ik de afronding erg cliché en makkelijk vond, heel magertjes vergeleken bij deel twee – dat vond ik wel echt heel sterk. Heel jammer, maar ik ben wel benieuwd naar haar nieuwe standalone-boek.

    • Katja

      Ja, deel twee was daar ontzettend sterk in! Ik ben ook benieuwd naar In het diepe. Ik hoop ‘m dit jaar nog te kunnen lezen. Jij alvast veel leesplezier wanneer je het boek ook gaat lezen. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.