Die for me – Amy Plum

Gepost op 20 mei 2015 door Katja in Boeken / 0 Comments

Die for Me (Revenants, #1)

 

Titel: Die for me

Auteur: Amy Plum

Verschenen: mei 2011

Pagina’s: 352

Uitgever: Little Brown UK

Waardering: 8/10

An enthralling and unique paranormal romance, Die For Me introduces a new version of the undead with revenants, beings who are fated to sacrifice themselves over and over again to save others’ lives.

My life had always been blissfully, wonderfully normal. But it only took one moment to change everything. Suddenly, my sister, Georgia and I were orphans. We put our lives into storage and moved to Paris to live with my grandparents. And I knew my shattered heart, my shattered life, would never feel normal again. Then I met Vincent.

Mysterious, sexy and unnervingly charming, Vincent Delacroix appeared out of nowhere and swept me off my feet. Just like that, I was in danger of losing my heart all over again. But I was ready to let it happen.

Voordat ik in het boek begon te lezen en alleen een foto had geplaatst van het boek op social media, kreeg ik heel veel berichtjes hoe leuk het boek is. Ik kon het niet laten en mijn verwachtingen waren erg hoog.

Het gaat over een meisje Kate die samen met haar zus Georgia van Brooklyn naar haar grootouders in Parijs verhuisd na het overlijden van beide ouders in een auto-ongeluk. Daar moeten ze de draad in hun leven weer oppakken. Iets wat vooral Kate erg veel moeite mee heeft. Op een dag ziet ze Vincent, een mooie jongen uit Parijs. Haar hele leven veranderd. Ze komt hem steeds vaker tegen en begint iets voor hem te voelen, maar hij is niet zomaar een jongen. Tijdens het verhaal maak je mee hoe hun liefde voor elkaar groeit en wat het zo moeilijk maakt een relatie op te bouwen samen.

Het boek heeft romantische en spannende momenten die wisselen elkaar goed af. Zodat het niet ’te’ wordt. Origineel is het woord wat een paar keer tijdens het lezen in mijn hoofd popte. Al waren er ook een paar momenten in het boek die wel iets te toevallig waren, maar die gedachten werden dan al snel verdreven door de leuke karakters en niet te vergeten nieuwe mythische wezens die gecreëerd zijn door Amy Plum. Ik ga niet vertellen wat voor wezens, maar ik kan wel vertellen dat ze goed uitgewerkt zijn.

Je kan je hart ophalen als je opzoek bent naar een nieuw fictional crush, want ja ook de jongens in dit boek zijn erg leuk. Maar wie is nou leuker? Die discussie was ik samen met Maud (Miss Froggy YouTuber) en Melissa (Booknuts) aan het voeren wijl etend een pizza in Parijs. Vincent of misschien wel Jules? Want de laatst genoemde is ook best interessant.

Als je naar Parijs gaat kan ik je zeker dit boek aanraden om te lezen tijdens je verblijf in de stad der liefde. Voor mijn gevoel zorgde dit boek voor net wat meer sfeer in Parijs. In ieder geval gaf het mij een andere kijk op de stad en die was zeker niet onplezierig.

Heb jij weleens een boek gelezen in stad hetzelfde als waar het verhaal zich afspeelt? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.