Door de Zombiespiegel #2 – Gena Showalter

Gepost op 29 mei 2015 door Katja in Boeken / 2 Comments

Door de Zombiespiegel (White Rabbit Chronicles, #2)

 

Titel: Door de Zombiespiegel – Vreemderder en vreemderder!

Auteur: Gena Showalter

Verschenen: april 2015

Pagina’s: 416

Uitgever: Harlequin

Serie: The White Rabbit Chronicles #2

Waardering: 7/10

Alice in Zombieland #1

Ik wil Harlequin bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Alice dacht dat ze alles al had meegemaakt, maar helaas… het kan nog erger. Na de laatste zombie-aanval gebeuren er vreemde dingen met haar. Spiegels komen tot leven, ze hoort stemmen die anderen niet schijnen te horen, en ze heeft soms de afschuwelijke neiging om iemand aan te vallen. Wat is er toch met haar aan de hand?

Cole, haar vriendje, doet ook al zo raar. Eerst ontwijkt hij haar de hele tijd, en dan maakt hij het volkomen onverwacht uit. En dat is nog niet alles. Het lijkt wel alsof hij iets voor haar verborgen houdt.

Maar Alice wordt pas echt bang als ze in de spiegel kijkt…

Ik weet niet wat het is, maar ik vond dit boek vrij traag vergeleken met deel 1 waar ik meteen inzat. Het kan natuurlijk ook komen doordat ik veel dingen aan mijn hoofd heb de laatste tijd (verhuizen, nieuwe stage, nieuwe stad, etc).

Ondanks dat het verhaal voor mijn gevoel wat traag was, vloog ik snel door het boek heen. Eén ding is zeker, Gena Showalter weet hoe ze boek moet schrijven met een heerlijk verhaallijn.

Toch was er voor mijn gevoel afstand gecreëerd tussen Alice en mij, als lezer. Ik vond het moeilijker om haar te doorgronden. Terwijl Alice juist mijn op één na favoriete personage was in deel 1. Wie is dan mijn favoriete personage? Kat! Het is fijn om te lezen hoe ze in het leven staat. Tuurlijk ze pakt niet alles even handig aan, maar daardoor vind ik haar karakter oprecht overkomen.

Een nieuw personage Z.A. had veel beter tot haar recht kunnen komen. Het had zo’n leuke toevoeging kunnen wezen voor het verhaal. Maar helaas kwam het verhaallijn van Z.A. behoorlijk laat opgang. Al bracht dit nieuwe personage voor mij als lezer wel spanningen mee, mede door dit karakter ging ik zo snel door het boek.

Al kan ik het woord ‘actielijst’ even niet meer zien. Ik vond het woord irritant vaak voorkomen in dit boek.

‘Alice in Zombieland’ vind ik tot nu toe het leukste deel. Helaas viel ‘Door de Zombiespiegel’ mij een beetje tegen. Jammer, want er werden veel leuke nieuwe elementen geïntroduceerd. En daar had de schrijfster zoveel meer mee kunnen doen, ik weet zeker dat dat het verhaal veel meer diepte had gegeven.

Ik kijk uit naar het derde deel, die gelukkig al snel uit zal komen in het Nederlands. Wie weet zal het vervolg mij wel weten te grijpen, zoals ‘Alice in Zombieland’ deed.

Want vind jij van The White Rabbit Chronicles? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , , , , ,


2 responses to “Door de Zombiespiegel #2 – Gena Showalter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.