Dwaaleiland – Melissa De La Cruz

Gepost op 19 augustus 2015 door Katja in Boeken / 1 Comment

Dwaaleiland

 

Titel: Dwaaleiland

Auteur: Melissa De La Cruz

Verschenen: mei 2015

Pagina’s: 296

Uitgever: Best of YA

Waardering: 8/10

Alle schurken van Disney zijn terug! Cruella de Ville, de boze koningin uit Sneeuwwitje, Jafar, Maleficent… iedereen weet hoe de traditionele Disney-verhalen aflopen, maar waar zijn de schurken nu? Maak je borst maar nat want ze zijn druk bezig met gemene plannen maken. De bekende schurken uit de Disney-klassiekers zijn met hun kinderen verbannen uit het koninkrijk Auradon naar Dwaaleiland. Hun kinderen Mal, Evie, Jay en Carlos zijn al net zulke onruststokers als hun gemene ouders. Ze zijn druk bezig snode plannen te beramen om weer aan de macht te komen in Auradon.

Voordat ik begon te lezen in dit boek zette ik mijn gedachtes op nul, want anders zou ik misschien te veel verwachten. Ik was namelijk erg bang dat ik het boek te kinderachtig zou vinden. Het tegendeel is bewezen. Dwaaleiland is een heel leuk boek!

In het begin had ik erg veel moeite met de namen die in het verhaal voorkomen. Het is behoorlijk handig om al veel Disney films gezien te hebben voor je aan dit boek begint. Ik heb helaas nog niet alle klassiekers gezien, waardoor ik af en toe lastig vond om alle namen te onthouden. Gelukkig worden er alleen in het begin heel wat personages voor gesteld en tijdens het verhaal herhaald. Dus je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je niet alle namen meteen onthoudt.

Om terug te komen of het verhaal kinderachtig is of niet. Als je een sterke Young Adult verwacht dan moet ik je helaas teleurstellen. De schrijfstijl is namelijk vrij makkelijk waardoor het ook voor de jonge lezers een easy read is. Toch vind ik het boek ook erg geschikt voor de YA-lezer, daar dat er veel details besproken worden. Het lijkt wel alsof dit boek voor de doelgroep is geschreven om nog net even langer te genieten van de guilty pleasure Disney.

Ondanks dat de schrijfstijl vrij makkelijk is, is het wel leuk om te lezen. Je raast door het verhaal. Alle details worden uitvoerig besproken van de studs op de jassen tot hoe het eten smaakt. Ik vond dit heerlijk om te lezen. Het gaf mij een beter beeld van de wereld die de schrijfster heeft gecreëerd.

Aan de schrijfstijl, de details en hoe het verhaal loopt kan je zien dat het gemaakt is voor een film. Dit boek is namelijk de prequel op de film Descendants. Ik kan zelf nu niet wachten om de film te zien. Met name doordat ze een super leuke cast hebben gekozen om de slechteriken te spelen en hun kinderen.

Het einde van het boek smaakt naar meer! Op naar de film dus! Ben jij opzoek naar een easy read, een gedetailleerde wereld en sprookjes? Dan is dit het boek voor jou!

Kijk jij al uit naar de film?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


One response to “Dwaaleiland – Melissa De La Cruz

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.