Een huis in Frankrijk – Eva de Wit

Gepost op 9 mei 2015 door Katja in Boeken / 3 Comments

Een huis in Frankrijk

 

Titel: Een huis in Frankrijk

Auteur: Eva de Wit

Verschenen: mei 2015

Pagina’s: 336

Uitgever: Zomer & Keuning

Waardering: 7/10

Melanie woont in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid – en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiële problemen… en is zwanger van een derde kindje.

Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

De feelgoodroman Een huis in Frankrijk van Eva de Wit zal liefhebbers van Santa Montefiore en Maeve Binchy niet onberoerd laten. De auteur heeft het talent om vier totaal verschillende karakters geloofwaardig uit te werken en de lezer voor alle vier in te nemen.

Het leek alsof dit boek als een film in mijn hoofd afspeelde. Ik hoop dat de schrijfster het als een compliment ziet, als ik zeg dat het mij erg leuk lijkt om dit boek op het witte doek te zien.

Vier vriendinnen met allemaal een probleem die hen achtervolgt in hun slaap. Ik was erg benieuwd hoe de schrijfster dit ging brengen en het verhaal zou gaan lopen. Dit was voor mij de reden om ‘ja’ te zeggen tegen Z&K toen ze mij aanboden om het boek te lezen. Eva heeft mij zeker verrast en haar schrijfstijl is ook niet mis. Vlot, luchtig, alles wat een chicklit hoort te zijn.

Romans lezen vind ik leuk maar met mate, dit heeft er mee te maken dat ik mij vaak niet goed in de hoofdpersonages weet in te leven. Eva wist de personages zo neer te zetten dat ik mij goed kon inleven in elk van de vier dames. Ze geeft elke dame haar eigen verhaal en eigen stem. Dat is werkelijk heerlijk om te lezen.

Je leest het verhaal uit ieders perspectief, maar ook nog van 2 andere personages. Dit zorgde ervoor dat de personages viel diepte kregen. Zonder dat het te-veel-dezelfde-informatie werd.

Helaas vind ik het einde afgeraffeld. Het leek net alsof de laatste eindjes snel aan elkaar geknoopt moesten worden en iedereen leeft nog lang en gelukkig gevoel had moeten geven. De gebeurtenissen waren allemaal net iets te toevallig. Opeens ben je in het boek een jaar verder en zijn er een aantal problemen opgelost en of verwerkt. Zonder dat het zware kost moet worden had ik daar toch graag iets meer over gelezen.

Desalniettemin is het een heerlijke Feelgoodroman waarvan ik heb genoten! Ik kijk nu al uit naar het volgende boek van Eva de Wit.

Lees jij graag een Roman? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


3 responses to “Een huis in Frankrijk – Eva de Wit

  1. Ik had ook het gevoel dat het op ’t eind allemaal wat te snel ging en vond het jammer dat er niet dieper op die ontwikkelende relaties en zo werd ingegaan … Maar wel een fijn boek!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.