Een mok in stukken

Gepost op 19 februari 2017 door Katja in persoonlijk / 0 Comments

Met vrienden heb je misschien wel dat ene woord of die ene zin die telkens weer terugkomt zolang als je vrienden bent. Door die ene opmerking wat iemand had gemaakt en wat is bijgebleven. Het leukste is dan wel wanneer je dat woord ziet staan op een T-shirt, een mok of een ander hebbeding. Ik had ook zo’n zin in mijn vriendengroep en ik vond ook zo’n hebbeding.

Met een paar vriendinnen was ik op vakantie. Het was een prachtige en warme zomer waar we elke dag met volle teugen van genoten. Tijdens de eerste ochtend kwamen we al snel ergens achter. Naast dat ik een echte avondmens ben, ben ik ook graag in de ochtend actief! Dit was in tegenstelling met de meiden met wie ik op vakantie was. Toch durfde ik het aan om een kamer vol puberende meiden in te lopen, de gordijnen open te trekken en voordat iedereen het wist ook hun dekens van hun afgetrokken te hebben.

Met een overdreven stem riep ik: ‘Good morning sunshines!’ Ja, ik ben dat persoon. Die soms zelfs overdreven vrolijk is in de ochtend. Ik geef mijn passie voor avontuur de schuld, aangezien ik enorm veel zin had in een nieuwe prachtige zomerdag die ik kon spenderen met mijn vriendinnen op vakantie. Ondanks dat ik de persoon was die overdreven blij was die ochtend, begrijp ik heel goed dat de kussens van de meiden naar mijn hoofd gegooid werden en dat iedereen pas een uur later bij het ontbijt aanwezig was.

Jaren later vond ik het hebbeding. Ik was met een vriendin, wie ook mee was tijdens die vakantie, gaan winkelen. Toevallig viel mijn oog op een mok waar de tekst ‘Good morning sunshines!’ op stond. Voor ik het wist had ik de mok afgerekend bij de kassa. Toen ik op mezelf ging wonen kwam deze mok bovenwater. Ik heb er wel geteld 0 keer uitgedronken. Tegen de tijd dat ik in mijn eerste studentenkamer ging wonen was ik met geen enkele meid met wie ik toen jaren terug op vakantie ging nog vriendinnen.

Tijdens mijn laatste verhuizing had ik de mok weer in mijn handen. Ik heb denk dat ik wel 5 minuten met die mok in mijn handen gestaan voordat ik het in stukken gooide. Bijna 2 jaar lang had ik een mok in mijn studentenkamers met een negatieve lading en elke keer weer wanneer ik de mok zag werd ik overspoeld door die ene negatieve emotie. Pas toen ik de mok in stukken gooide realiseerde ik me dat het een waardevolle les voor mij is geweest. Ik zag in dat er dingen zijn waar je aan moet vast houden, moet koesteren. Maar er zijn ook dingen in het leven die je een plek moet geven om vervolgens weg te gooien, want heeft geen enkele waarde om je aan het fijne moment van een paar jaar gelden aan vast te houden.

Ik keek naar de mok die ik zojuist in stukken had gegooid en voelde me tevreden. Nee, nog meer dan dat. Ik voelde me opgelucht, want ik hoefde nooit meer naar die mok te kijken. Niet meer elke ochtend wanneer ik mijn keukenkastje openmaakte om een glas te pakken voor water tijdens mijn ontbijt. En zo begon ik nog meer te ontspullen…

Liefs,


Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.