Emmy & Olivier – Robin Benway

Gepost op 12 augustus 2015 door Katja in Boeken / 5 Comments

 

Titel: Emmy & Olivier

Auteur: Robin Benway

Verschenen: juli 2015

Pagina’s: 320

Uitgever: Fontein

Waardering: 9/10

De zeventienjarige Emmy krijgt de schrik van haar leven wanneer haar buurjongen na tien jaar vermissing plotseling weer voor de deur staat. Olivier en zij waren onafscheidelijk tot hij op zijn zevende ontvoerd werd. Zijn verdwijning zette haar wereld op zijn kop.
Zou Olivier haar na al die jaren nog herkennen? Is er iets over van hun speciale band? Tijdens geheime surfdates leert Emmy Olivier opnieuw kennen. Hij is veranderd – langer, breder, mannelijker – maar nog net zo leuk. Wat is er precies gebeurd op zijn zevende? En welke rol speelt Emmy in dit drama?

Ten eerste de cover, wauw hoe mooi!? De kleuren combinatie, het plaatje en de vormgeving. Het past perfect! Dit is nu al mijn favoriete cover van dit jaar! Maar is het verhaal net zo goed als de cover eruit ziet?

Met flashbacks naar het verleden kom je als lezer erachter wat er is gebeurd op de bewuste dag. Olivier werd ontvoerd en dat gaat niet in de koude kleren van de mensen zitten die Olivier tot zijn zevende jaar hebben zien opgroeien. De ouders zijn veel zorgzamer, want het zou je eigen kind maar gebeuren.

Emmy heeft het er moeilijk mee, want haar beste vriend is opeens *poef* weg. Wat moet ze zonder hem? Meer dan 10 jaar lang verzwijgt Emmy dingen tegenover haar ouders waar ze naar toegaat en wat er in haar hoofd omgaat. Want ze wil niet dat alles waar ze zoveel van houdt zoals surfen haar wordt afgepakt, omdat het in haar ouders ogen te gevaarlijk zou zijn.

Het verhaal leest zo heerlijk weg dat voor je het weet al na middernacht is en tijd is om te gaan slapen, als je niet met wallen wilt opstaan de volgende ochtend. Die invloed heeft Robin Benway nou eenmaal. Dit was niet de eerste keer dat ik met één van haar boeken ver na middernacht opbleef (en hopelijk ook nog lang niet de laatste!).

De schrijfster weet je echt te raken met het verhaal die ze verteld, daarnaast is de schrijfstijl erg vlot waardoor je alleen maar tijd wilt maken om verder te lezen in dit boek.

De personages zijn erg herkenbaar zonder een cliché te zijn. Je leeft met ze mee en wie weet herken je sommige personages als vrienden uit je eigen vriendenkring (ik tenminste wel). De gebeurtenissen waren voor mij een natuurlijk gevolg van elkaar en hoe de personages erop reageerden. Hoe het hele verhaal in elkaar zat past zo perfect!

Het enige minpuntje die ik kan bedenken is dat ik niet alle flashbacks nodig vond. Soms had ik namelijk het gevoel dat het het verhaal vertraagde en dat het niets toevoegde aan het verhaal zelf. Vandaar dat ik het boek 9 geef en net geen 10.

Zoek jij een heerlijk zomers boek, maar ook met een goed verhaallijn erin? Dan kan ik je dit boek zeker aanraden! Want dit boek was voor mij liefde op het eerste gezicht en daarnaast is de inhoud ook niet mis!

Ga jij ‘Emmy & Olivier’ lezen?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


5 responses to “Emmy & Olivier – Robin Benway

  1. Ik had ‘m bijna gekocht in Engeland, maar dat was ook echt bijna. Uiteindelijk kocht ik namelijk toch een ander boek, haha. Maar nu ik jou recensie lees, heb ik daar misschien een beetje spijt van 🙁

  2. Michelle

    Ik heb het boek net gelezen, ik vond het echt heel leuk!! Ik ben blij dat ik hem heb meegenomen. Nu nog een boekverslag maken en dat doe ik met plezier. En ik ga hem zeker nog een keer lezen 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.