End of the Year Booktag 2021

Gepost op 15 november 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Het bijna het einde van het jaar en daarom leek het me leuk om de End of the Year Booktag in te vullen!

Hoe is het alweer halverwege november? Er is nog ander halve maand van dit jaar over en ik hoop nog veel te kunnen lezen. Op het moment van het schrijven van deze blogpost heb ik 71 boeken gelezen en voor mijn werk stapels manuscripten, maar dat laatste telt helaas niet mee voor mijn Goodreads. Begin dat jaar had mijn leesdoel op Goodreads ingesteld op 60 boeken, dus ik heb sowieso al een van mijn leesvoornemens gehaald. Hoe het voor de rest gaat kan je lezen in deze booktag!

1. Zijn er boeken waarin je bent gestart dit jaar en nog moet uitlezen?
Nee, behalve dan de boeken die ik op het moment van schrijven aan het lezen ben. Het gaat om Inferno van Julie Kagawa die ik via Storytel beluister en Wicked Fox van Kat Cho waarvan ik een mooie hardcover heb.

2. Is er een herfstig boek dat je kunt lezen om de overgang naar de winter te kunnen maken?
Vorig jaar wist ik het wel met het boek Het geschenk van Happiness geschreven door Holly Martin. Het begint met het heerlijk knusse gevoel van de herfst en langzaam maar zeker wordt het winter.
Maar dit jaar? Ik heb nog geen idee. Op mijn fysieke TBR-stapel heb ik voornamelijk veel zomerse boeken liggen. Geen idee hoe dat zo gekomen is. De andere seizoenen zijn ondervertegenwoordigd of gewoon niet bestaand.
Een boek die nog het beste zou passen is denk ik Brontë Sisters: Complete Poems die ik op Storytel op mijn digitale boekenplank heb staan.

3. Is er een boek dat nog moet uitkomen waar je op wacht?
Alleen nog Het is hier helemaal (niet) perfect! van Carlie van Tongeren, maar ik verwacht eigenlijk het boek pas volgend jaar te kunnen lezen.

4. Welke drie boeken wil je nog lezen voor het einde van het jaar?
Naast eerder genoemde boeken die ik op het moment aan het lezen ben? Dan is mijn antwoord The Silence of Bones van June Hur, Alle sterren van Marissa Meyer en Flower Crowns and Fearsome Things van Amanda Lovelace.

5. Is er een boek waarvan je denkt dat het je nog steeds kan verrassen en je favoriete boek van het jaar kan worden?
Oeh, dat zou ik echt niet durven zeggen. Het zou kunnen zijn dat dat The Silence of Bones van June Hur gaat worden. Maar ik heb werkelijk geen idee. Ik heb al een aantal hele goede boeken gelezen dit jaar.

6. Heb je al leesplannen gemaakt voor 2022?
Ja, ik ben al een beetje begonnen alleen heeft nog niet elke uitgeverij hun voorjaarsbrochure uitgebracht. De boeken waarvan ik al weet die gaan uitkomen, heb ik in een lijst gezet met datums erbij. Voor de rest kijk ik per maand in het nieuwe jaar wat ik wil gaan lezen. Ik probeer een niet al te strakke planningen te volgen.
Wel heb ik het idee dat ik steeds minder YA lees. Ik pak steeds vaker een boek op voor een andere doelgroep. Zoals filosofie, poëzie en romans. Ook lees ik meer non-fictie en (auto)biografieën.

Het was super leuk om deze blog te schrijven en even stil te staan bij alles wat ik tot nu toe dit jaar heb gelezen. Wat ben ik toch dol op boeken!

Welke boek(en) wil jij sowieso nog lezen in de laatste weken van 2021?

Liefs,

De End of the Year Booktag is oorspronkelijk bedacht door Ariel Bissett

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.