End of the Year Booktag

Gepost op 16 november 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Het bijna het einde van het jaar en daarom leek het me leuk om de End of the Year Booktag in te vullen!

Hoe is het alweer halverwege november? Dat was precies wat ik dacht toen ik deze booktag voorbij zag komen op Booksanddreams. Ik ben het dan ook helemaal eens met Monisha dat dit bizarre jaar heel snel is gegaan. Er is nog ander halve maand van dit jaar over en ik hoop nog veel te kunnen lezen. Op het moment van het schrijven van deze blogpost heb ik 47 boeken gelezen en voor mijn werk stapels manuscripten, maar dat laatste telt helaas niet mee voor mijn Goodreads.

1. Zijn er boeken waarin je bent gestart dit jaar en nog moet uitlezen?
Ja, Breek me van Tahereh Mafi. Ik was aan dat boek begonnen, maar ik wist meteen dat ik het aan de kant zou moeten leggen na een aantal hoofdstukken, omdat ik werk in vorm van manuscripten zou binnenkrijgen. Vervolgens heb ik het boek niet opgepakt om het uit te lezen, oeps! Gelukkig vind ik het niet erg om meerdere boeken tegelijkertijd te lezen. Wel hoop ik dat ik Breek me dit jaar nog uit ga lezen.

2. Is er een herfstig boek dat je kunt lezen om de overgang naar de winter te kunnen maken?
Ja! Ik heb het boek al gelezen als manuscript vorig jaar voor mijn opdrachtgever Zomer & Keuning en dat is Het geschenk van Happiness geschreven door Holly Martin. Deze maand komt het boek uit bij de uitgeverij en ik vond dit een heerlijke duologie, want Het geschenk van Happiness is een deel twee. Dit deel is echt perfect voor de overgang van herfst naar winter. Het begint met het heerlijk knusse gevoel van de herfst en langzaam maar zeker wordt het winter. Ik genoot zo enorm van het manuscript en kan dan ook niet wachten tot het boek eindelijk verschijnt!

3. Is er een boek dat nog moet uitkomen waar je op wacht?
Naast eerder genoemde boek in mijn antwoord bij de vorige vraag? Nee, eigenlijk niet. Alle boeken waar ik in 2020 naar uitkeek zijn uitgekomen, maar dat betekent niet dat ze allemaal in mijn kast staan. Een groot gedeelte wel moet ik toegeven, doordat ik niet meer uitging, naar afspraken of andere leuke dingen buiten de deur deed, kocht ik veel meer boeken dit jaar. Inmiddels ben ik al druk bezig met mijn lijst voor 2021.

4. Welke drie boeken wil je nog lezen voor het einde van het jaar?
Oké, mogen dit ook series zijn? Dan is het Twilight saga (de laatse twee delen en de novella), The Lunar Chronicles (novella) en The Iron Fey – Call of the Forgotten (laatste deel). Dit jaar wilde ik voornamelijk zoveel mogelijk series afronden en het gaat de goede kant op.

5. Is er een boek waarvan je denkt dat het je nog steeds kan verrassen en je favoriete boek van het jaar kan worden?
Oeh, dat zou ik echt niet durven zeggen. Ik vond Legendborn erg goed (recensie verschijnt deze week), Bijna echt en Zomerburen. Als ik het nu zou moeten zeggen dan acht ik de kans klein dat er dit jaar een boek mij zal weten te verassen en mijn favoriet van het jaar zal gaan worden. Misschien juist omdat ik voornamelijk series aan het uitlezen ben? Maar het zal me niets verbazen als ik Watertrappelen van Lili Reinhart erg goed ga vinden.

6. Heb je al leesplannen gemaakt voor 2021?
Ja, ik ben al een beetje begonnen alleen heeft nog niet elke uitgeverij hun voorjaarsbrochure uitgebracht. De boeken waarvan ik al weet die gaan uitkomen, heb ik in een lijst gezet met datums erbij. Voor de rest kijk ik per maand in het nieuwe jaar wat ik wil gaan lezen. Ik probeer een niet al te strakke planningen te volgen.

Het was echt super leuk om deze blog te schrijven en even stil te staan bij alles wat ik tot nu toe dit jaar heb gelezen. Wat ben ik toch dol op boeken!

Welke boek(en) wil jij sowieso nog lezen in de laatste weken van 2020?

Liefs,

De End of the Year Booktag is oorspronkelijk bedacht door Ariel Bissett.

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.