Fandoms | The Friday Five

Gepost op 6 augustus 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Het is vrijdag, dus tijd voor een nieuwe The Friday Five blog!

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: fandoms waar jij deel van bent.

Om heel eerlijk te zijn heb ik geen idee waar ik moet beginnen. Ik probeer het zo boekgerelateerd mogelijk te houden, maar ik heb ook besloten om andere fandoms te noemen waar ik onderdeel van ben. 

Grisha
Als eerste kan ik natuurlijk geen andere fandom noemen dan de Grisha als Grisha-ambassadeur van Blossom Books, toch? Ja, ik ben dol op de Grishaverse! Mijn favoriet zijn de kraaien, maar ik heb net de Nikolai-duologie uit en ook die serie vond ik een heel tof onderdeel van de Grishaverse. Echter blijven de kraaien by far mijn favoriet. Ketterdam, de plannen en het avontuur trekt me enorm aan in de serie.
Oh, en het kan zijn dat ik al ruimte in mijn boekenkast heb gemaakt voor hopelijk Funko pops die worden gemaakt vanwege de Netflix serie. Geen idee of ze überhaupt worden gemaakt, maar ik houd hoop.  

Pretty Little Liars
Om eerlijk te zijn was ik niet bepaald een fan van de boeken. Het pakte me niet. En ondanks dat de tv-serie soms net wat te dramatisch was, genoot ik er toch altijd enorm van. Het is een van die series die ik een keer in de twee jaar van a tot z wil zien.  

Teen Wolf
Een van mijn favoriete tv-series waarvan ik elke seizoen met heel veel plezier heb gekeken. Achteraf heb ik er ook meer van opgestoken dan ik dacht als het gaat om wat culturele zaken. Er werd veel meer geschiedenis en mythologie besproken dan ik doorhad als kijker. Net als Pretty Little Liars vind ik het heerlijk om de serie van tijd tot tijd helemaal opnieuw te gaan kijken. 

Blink
Yes, K-pop! Ik ben een fan van BlackPink, zij zijn mijn favoriete groep binnen de K-pop industrie. De reden waarom zij mijn favoriet zijn? Ik ben dol op rock, EDM, hiphop, rap en dark pop. BlackPink is een van de weinige meidengroepen binnen K-pop die dat soort muziek maakt. Daarnaast vind ik het tof hoe de groep zelf in elkaar zit. Ze hebben geen leider, maar wisselen juist tijdens presentaties/interviews af wie spreekt. En ze hebben allemaal een geheel eigen persoonlijkheid en wensen wat ze willen doen met hun carrière. Tot op heden werkt het juist goed. Sterker nog, ik denk juist dat ze elkaar daardoor super goed versterken. 

F1
Een fandom die niet verder weg kan staan van boeken, tv-series en muziek denk ik. Op de zondag weet ik niet beter dat ik naar een race kijk. De ene keer is dat voor de tv en in mijn jeugd heb ik ook vele races bijgewoond (niet van F1, maar andere races). In mijn pubertijd begon ik F1 wat minder leuk te vinden, omdat het toen wat saaier was en al mijn vriendinnen keken voetbal, dus keek ik ook voetbal. Toen ik uit huis ging op 19de miste ik het racen toch en begon ik het weer te volgen.

Heb jij een favoriete fandom?

Liefs,


Anderen die meedoen met The Friday Five:

Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan | Kim Books I care about | Rianne Rianne Warmerdam

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.