Februari: West-Europa | Book Voyage Challenge

Gepost op 8 februari 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Wanneer je reizen en boeken kan combineren tot een challenge!

Dit jaar doe ik mee aan de Book Voyage Challenge. De challenge combineert namelijk mijn favoriete dingen: reizen en boeken. Angela en Melissa zijn de bloggers van The Book Girls’ Guide en kwamen met deze fantastische leesuitdaging.

Reizen vanuit je luie stoel is nog nooit zo makkelijk geweest! Elke maand lees je een boek die zich afspeelt in een bepaald werelddeel. Op de The Book Girls’ Guide worden per maand suggesties gegeven voor wanneer je geen inspiratie hebt of wellicht omdat je geheel buiten je comfortzone een boek wilt gaan lezen. Dit is de lijst voor komend leesjaar (inclusief links naar de door mij gelezen boeken):

Januari: Arctic & Antarctica
Februari: West-Europa
Maart: Oost-Europa
April: Noord-Azië
Mei: Zuid-Azië
Juni: boeken op een eiland
Juli: Australië en Nieuw-Zeeland
Augustus: Midden-Oosten
September: Afrika
Oktober: Zuid-Amerika
November: Noord-Amerika
December: boeken over meerdere continenten

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab
Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.
Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.
Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Voor de maand februari heb ik bovenstaande boek gekozen. Dit boek stond niet op de lijst van The Book Girls’ Guide, maar heb ik zelf uitgezocht. Of het buiten mijn comfortzone ligt? Enigszins wel. Om heel eerlijk te zijn was ik niet meteen onder de indruk van Schwab haar schrijfstijl tijdens het lezen van een van haar andere boeken. Ja, het was goed geschreven, maar voor mij persoonlijk miste er wat.
Inmiddels heb ik erg veel goede verhalen gehoord over haar nieuwste boek, Het onzichtbare leven van Addie LaRue. En aangezien de Nederlandse uitgeverij er een prachtige editie van heeft gemaakt, heb ik toch besloten om het aan te schaffen. Tevens lijkt dit me een erg mooi boek die passend is voor deze maand.

Heb jij Het onzichtbare leven van Addie LaRue al gelezen?

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.