Film Update #1

Gepost op 13 januari 2017 door Katja in Films / 1 Comment

Voor in het nieuwe jaar, 2017, lijkt het mij leuk om bij te houden hoeveel films ik kijk. Soms zal deze update eens in de twee weken plaatsvinden en een andere keer één keer in de maand. Het is maar net of ik al veel films heb gezien. Kijk en lees je mee?

New Year’s Eve

Het is oudjaarsdag en iedereen leeft toe naar het nieuwjaarsfeest op Times Square. Voor enkelen verloopt echter alles anders dan dat ze gepland hadden.

Op 1 januari keek ik deze film. Ik wilde hem al een aantal jaren zien, maar steeds kwam ik er niet aan toe en toen zag ik onlangs dat Netflix deze film in het rijtje had staan en ik wachtte vervolgens net zo lang totdat het juiste moment was gekomen om te film te gaan kijken.

Ik vond de film niet super bijzonder, wel anders dan ik van te voren had verwacht. Al met al heb ik wel kunnen genieten van de film en is het een heerlijke film om even te kijken zonder dat je er bij na hooft te denken.

She is the man

Het leven van Viola (Amanda Bynes) draait om voetballen. Als het meisjesteam op haar school stopt door te weinig inschrijvingen, is ze óntzettend boos. Haar vriendje Justin, die voor het jongensteam speelt, durft zijn vrienden niet te vertellen dat voetballende meiden serieus te nemen zijn. Viola maakt het uit. Coach Pistonek is evenmin overtuigd dat vrouwen kunnen voetballen. Viola probeert het tegengestelde te bewijzen, maar of het lukt?

Echt zo’n heerlijk film wanneer ik even een dipje heb, hard wil lachen of niet te veel wil nadenken. Dit is een film die ik wel tientallen keren kan zien zonder dat het gaat vervelen.

Rodeo & Juliet

Een meisje uit de grote stad moet wennen aan het plattelandsleven op de boerderij van haar familie, totdat een knappe cowboy haar helpt met een paardenwedstrijd.

Het idee achter de film vind ik erg tof, maar… Oh my… wat zitten er grote fouten in het verhaallijn, missen er stukken uit het script en is het acteerwerk totaal niet optimaal. Scene’s lopen totaal niet op elkaar over, het sluit totaal niet aan en aan het einde van film begreep ik zo veel gebeurtenissen niet. Echt onwijs jammer, want het idee achter de film is echt heel erg leuk. Balen dat het niet overkomt in de film.

Hairspray

3 mei 1962 begint hetzelfde als elke andere schooldag voor Tracy Turnblad (Nikki Blonsky), een optimistische middelbare-schoolstudente uit Baltimore. Ze heeft een lange saaie schooldag voor de boeg, maar daarna kan ze met haar beste vriendin Penny Pingleton (Amanda Bynes) thuis haar favoriete televisieprogramma kijken, The Corny Collins Show.

Ik had ontzettend veel zin in een zang en dansfilm onlangs, dus wat kan je dan beter kijken dan Hairspray?

Coin Heist

Als een crisis het voortbestaan van hun school bedreigt, smeden vier tieners een gedurfd plan om tien miljoen dollar te vergaren. Eerste stap? Inbreken bij de U.S. Mint.

Deze film vond ik beter dan ik had verwacht, maar het is niet echt een film die mij lang is bijgebleven. Het is nog maar een paar dagen terug dat ik deze film heb gezien en ik weet de rode draad van het verhaal, maar hoe het verhaal echt in elkaar zit ben ik al kwijt. De film is leuk om te kijken voor als je even een ’tussendoor’ film wilt zien.

Monster University

In deze voorganger van Pixars populaire animatiefilm Monsters Inc. zien we wederom de excentrieke monstermaatjes Mike Wazowski en James P. Sullivan.

Monsters Inc. heb ik nooit gezien, ik ben gelijk deze film gaan kijken en van alle films hierboven vond ik dit wel de leukste film die ik de afgelopen tijd heb gezien. Tegenwoordig ben ik niet echt meer van de animatiefilms, maar deze vond ik echt heel erg leuk! Het verhaal zit zo onwijs goed in elkaar, het beeldgebruik is on point en wow deze film vond ik verrassend heel erg gaaf en zou ik het graag nog een keer willen kijken.

Welke films heb jij de afgelopen tijd gezien?

Liefs,

Tags:


One response to “Film Update #1

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.