Geld in je leven – TAG

Gepost op 21 augustus 2015 door Katja in persoonlijk / 9 Comments

.

 

 

 

 

 

 

Onlangs werd ik door Emmy getagt om de ‘Geld in je leven’-tag in te vullen. Deze tag gaat dus over geld (je meent het) en leek me erg leuk om in te vullen. Het origineel komt van de blog Liever voordelig.

 

1. WAT KOCHT JE VOOR JE ALLEREERSTE GELD?

Een Barbie koets! Haha, ik weet het nog zo goed. Ik kreeg een prachtige Barbie van mijn moeder en vervolgens ging ik net zolang sparen totdat ik genoeg geld had om de koets te kopen die bij die Barbie hoorde.

2. KREEG JE ALS KIND ZAKGELD?

Ja, maar niet consequent. Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij Emmy. Mijn vader vergat het vaak, maar ik kreeg wat ik nodig had van mijn ouders en met het overige geld spaarde ik.

3. LEERDE JE ALS KIND SPAREN?

Ja, ik had een spaarpot en eens in de zoveel tijd brachten we deze naar de bank om het er op te zetten. Precies hetzelfde dus als bij Emmy. Zo heb ik leren sparen en ik doe het nog steeds. Alle 5, 10 en 20 centen bewaar ik in een pot en 1 of 2 keer paar jaar breng ik het naar de bank om vervolgens naar het Boekenfestijn te gaan.

4. WAT KOCHT JE VAN JE EERSTE VERDIENDE SALARIS?

Mijn eerste gala jurk! Wauw en wat was ik trots toen ik het kocht. Het was niet een super dure jurk of iets, maar ik vond het wel heel gaaf dat ik het zelf had gekocht en niet zoals bij de andere meiden uit mijn klas dat de vader ervoor had betaald. Om eerlijk te zijn vond ik het in begin best wel jammer dat ik de enige was die de jurk niet kreeg, maar achteraf ben ik er nog steeds heel trots op.

5. WAT ZOU JE DOEN ALS JE DE LOTERIJ WON?

Toevallig heb ik deze vraag een tijdje terug in dit artikel beantwoord.

Minions

6. JE KRIJGT EEN EXTRAATJE VAN 100 EURO, WAT DOE JE ERMEE?

Sparen voor mijn volgende reis. Yup, ik spaar nog al heel erg graag.

7. BESPAAR JE BEWUST, EN ZO JA, WAAROP BESPAAR JE WEL EN NIET?

Ja, ik spaar bewust. Tijdens het boodschappen let ik op welk fruit in de aanbieding is want wow wat is fruit duur! Kleding koop ik (bijna) altijd in de sale. Ik heb er namelijk een sport voor mezelf ervan gemaakt om leuke kleding te komen voor zon min mogelijk geld.

Waar ik niet op bespaar? Boeken en thee, want pickwick thee smaakt gewoon het beste. 🙂

8. VIND JIJ DAT GELD GELUKKIG MAAKT?

Nee, de enige die jezelf gelukkig kan maken dat ben jezelf. Alleen is geld op deze wereld belangrijk om iets te bereiken. Iets waar ik van baal, maar je kan er weinig aandoen.

9. SPAREN OF UITGEVEN?

Sparen! En voor leuke dingen uitgeven, want wat heb je anders aan je gespaarde geld?

10. WAT ZOU JE DOEN ALS JE OPEENS HEEL ERG RIJK WAS?

Ik verwijs je door, terug naar punt 5.

TAGGEN

Ik tag Joost, Esmee en Ellis. Succes dames en heer! Bedankt Emmy, voor het taggen!

Liefs,

header31-860x280

Tags:


9 responses to “Geld in je leven – TAG

  1. Ik geef mijn geld graag uit aan herinneringen (reisjes, concerten, leuke dingen doen) en aan boeken natuurlijk! Daarnaast spaar ik ook graag, maar af en toe vind ik dat nog wel eens moeilijk omdat er zoveel leuke dingen te doen zijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.