Gilr Online Going Solo – Zoe Sugg

Gepost op 24 november 2016 door Katja in Boeken / 0 Comments

Girl Online Going Solo (Girl Online, #3)

 

Titel: Girl Online Going Solo

Auteur: Zoe Sugg

Verschenen: november 2016

Pagina’s: 312

Uitgever: Van Goor

Waardering: 8/10

Aan het begin van het schooljaar is Penny er helemaal klaar voor: ze kan de wereld aan – alleen. Noah is van de aardbodem verdwenen na het afbreken van zijn wereldtournee en niemand weet waar hij uithangt, zelfs Penny niet. Wanneer Megan haar uitnodigt op de toneelschool, is dat voor Penny de ideale kans om nieuwe vrienden te maken. Ook mensen helpen lijkt de perfecte manier om voorgoed te genezen van haar liefdesverdriet. Elliot heeft haar meer nodig dan ooit en ze ontmoet…

Dit boek gaat verder een paar maanden na Girl Online On Tour. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Ik vind dit boek lang niet zo goed in de eerste hoofdstukken als het tweede boek. In het begin vond ik het boek zelfs een beetje lijken op deel 1 als het gaat om de schrijfstijl. Echter, na een paar hoofdstukken lijkt de auteur haar stem weer gevonden te hebben en krijg ik het idee dat Going Solo wel een waardige opvolger is van On Tour.

Net zoals de voorganger vond ik de grote lijn in het verhaal voorspelbaar. Of dat dacht ik in ieder geval tot dat de auteur over een bepaalde gebeurtenis schreef en ik versteld stond. Daarnaast komt de boodschap die Zoe met dit boek wilde overbrengen ook echt aan. Het thema in dit boek is heel goed uitgewerkt. Waar ze in Girl Online gewoon een lief verhaal vertelde, in On Tour de personage uitwerkte, kwam in Going Solo de boodschap enorm goed over.

Geen lange reis door Europa of een bezoekje aan New York deze keer, maar de prachtige beschrijving van het Engelse- en Schotse landschappen waren aan de beurt. Als ik Zoe ergens een schrijfkoningin in vind is het het luchtig en herkenbaar de situaties beschrijven. Ik las het boek net voordat ik naar Engeland ging en het zorgde ervoor dat ik het prachtige landschap nog meer miste.

Het einde was zeker geen anticlimax. Heel het verhaal lang werd er gebouwd naar het einde en die was zeer verrassend. Ik had het niet zien aankomen dat één van de laatste hoofdstukken mij tot tranen zouden roeren. De boodschap die Zoe in haar trilogie naar voren wilde laten komen, al die emoties komen in één hoofdstuk samen. En nee, ik kon het vervolgens niet meer droog houden. Ik had niet door dat ik zo erg met Penny meeleefde als in dit hoofdstuk.

De kracht van vrienden en familie, de angststoornis en je alleen en onzeker voelen zijn de thema’s waar dit boek op gedragen wordt. Enorm goed wordt het uitgewerkt. Ik denk dat veel mensen iets aan dit boek kunnen hebben juist wanneer je een dipje hebt en het even niet meer ziet zitten. Going Solo is niet alleen een lief verhaal, het is een boek met een boodschap die mij raakte.

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.