Goodreads Reading Challenge Update 2017

Gepost op 12 augustus 2017 door Katja in Boeken / 0 Comments

Hoe gaat het met mijn Goodreads Reading Challenge? Lig ik op schema of juist totaal niet? Je leest het in deze blogpost. Klik snel verder om meer te lezen!41. 41 boeken heb ik gelezen tot nu toe in het jaar 2017 (wanneer deze post online gaat). Voor de één zal dit veel zijn en voor de ander misschien weinig. Maar ik? Ik ben enorm trots op mezelf! Ik had namelijk niet verwacht dat ik al zo veel boeken op de teller zou hebben rond deze tijd van het jaar. Ja ondanks dat ik mijn challenge op 75 boeken heb gezet voor dit jaar. Het was voor mij namelijk eerder een wens, dan dat ik had verwacht dat het zou uitkomen. Maar hé, die 75 boeken zijn nog niet gelezen. 😉

Over 75 boeken gesproken. Ik heb tot nu toe 41 boeken gelezen. Dat betekent dat ik op 55% zit van mijn challenge. Dat klinkt top, maar helaas loop ik wel 4 boeken achter. Maar dankzij de Oh My Bookathon waar ik aan meedoe dit jaar hoop ik dat zo snel mogelijk in te halen. Daarnaast heb ik voor het eerst in 3 jaar zomervakantie, dus meer tijd om even te gaan lezen. Helemaal top dus, want die inhaalslag dat moet wel goedkomen.

Onder de gelezen boeken dit jaar zitten veel non-fictie boeken. Ik ben sinds dit jaar ook mijn schoolboeken en grote essays mee gaan tellen die ik volledig moet lezen voor school. Ik moest namelijk zo ontzettend veel lezen voor school dat ik nauwelijks toe kwam aan mijn eigen TBR en daarom heb ik besloten dat ik mijn schoolboeken (die ik helemaal lees) mee tel voor de Reading Challenge.

Stop de persen! Want ik ben ein-de-lijk na anderhalf jaar uit mijn reading slump! Soms had ik in het afgelopen anderhalf jaar een moment dat ik wat meer lees dan gebruikelijk in die tijd. Maar nu kan ik echt zeggen dat ik uit mijn reading slump ben. Ik verkies steeds vaker een boek voor technologie (Netflix en dat soort dingen). Niet dat de techniek echt een afleiding was voor mij. Het was het enige wat ik kon doen tijdens mijn leesdip.

Het meeste fijne van dit alles is, is dat ik nu ook langer achter elkaar lees. Het afgelopen ander halfjaar lukte dat namelijk echt niet. Ik kon steeds niet meer lezen dan maximaal 2 hoofdstukken per dag. Nu lees ik met gemak een kwart van een boek voor ik iets anders ga doen. Natuurlijk is het wel afhankelijk van hoe dik het boek is. Maar hé, ik ben allang blij!

Hoe gaat het met jouw Reading Challenge?

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.