Halloween Reads ’19

Gepost op 29 oktober 2019 door Katja in Boeken / 0 Comments

Nog maar een paar dagen tot Halloween! De grote vraag is: welk boek is leuk om dan te gaan lezen?

31 oktober is het weer zo ver… Halloween! En dat vier ik het liefste met een grote mok thee en een boek. Voor Halloween Reads probeerde ik af te wisselen tussen een leesboek en een graphic novel. Tussen spannend en niet. Zodat er keuze is voor iedereen.

Truly Devious – Maureen Johnson
Ellingham Academy is a famous private school in Vermont for the brightest thinkers, inventors, and artists. It was founded by Albert Ellingham, an early twentieth century tycoon, who wanted to make a wonderful place full of riddles, twisting pathways, and gardens. “A place” he said, “where learning is a game.”
Shortly after the school opened, his wife and daughter were kidnapped. The only real clue was a mocking riddle listing methods of murder, signed with the frightening pseudonym, Truly Devious. It became one of the great unsolved crimes of American history.

Wow, dit boek!! Echt een heerlijke mystery. Ik vloog door het boek heen en ook door deel twee. Nu is het wachten voor mij tot het laatste deel begin 2020 uit zal komen.

Wink, Poppy & Midnight – April Genevieve Tucholke 
Elk verhaal heeft een held.
Elk verhaal heeft een schurk.
Elk verhaal heeft een geheim.
Wink is het mysterieuze buurmeisje met het wilde, rode haar en een gezicht vol sproeten. Poppy is de beeldschone, manipulatieve blonde pestkop. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Twee meisjes. Eén jongen. Eén zomer. Eén vreselijke avond.
Wat is er echt gebeurd?
Iemand weet het.
Iemand liegt.

Ik vind dat er over dit boek niet genoeg is gepraat. Dit boek is zo ontzettend goed en brengt je zeker in spooky sfeer. Het is anders dan andere boeken. Het leest misschien niet logisch, maar dat maakt het boek juist zo goed.

Pumpkinheads – Rainbow Rowell & Faith Erin Hicks
Deja and Josiah are seasonal best friends.
Every autumn, all through high school, they’ve worked together at the best pumpkin patch in the whole wide world. (Not many people know that the best pumpkin patch in the whole wide world is in Omaha, Nebraska, but it definitely is.) They say good-bye every Halloween, and they’re reunited every September 1.

Ik moet bekennen dat ik dit boek nog niet heb gelezen. Het staat op mijn lijstje om dit jaar met Halloween te gaan lezen. Ik heb wel al goede verhalen over gehoord en dat het absoluut een perfect boek is om te lezen in de herfst!

Cinder – Marissa Meyer
In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.
In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.
Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Ik weet niet wat het is, maar rond Halloween krijg ik meestal zin om een sprookje te lezen. Misschien omdat sommige mensen zich juist verkleden naar een sprookje? Geen idee, maar ik moest in ieder geval meteen denken aan Cinder. Lees mijn recensie hier.

Welk boek ben jij van plan om te gaan lezen met Halloween?

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.