Herfst in boeken ’20

Gepost op 7 september 2020 door Katja in Boeken / 2 Comments

Elk seizoen is natuurlijk een heerlijke leesmaand, maar ik denk dat de herfst mijn favoriet is! Met regen die tegen het raam tikt terwijl ik knus binnen zit.

Laten we beginnen met uitgeverij BBNC. Helaas zijn hun poëzie boeken behoorlijk vertraagd, maar ze komen dit najaar dan toch eindelijk uit met Liefde staat je goed en Zee van vervreemding van Lang Leav. En met Watertrappelen van de acteur, producer en schrijver Lili Reinhart! Met name naar Watertrappelen kijk ik uit, omdat ik Lili al stukjes heb horen voorlezen tijdens haar Instagram Live en ik ze erg mooi vond.

Ik ga verder met het alfabet en opnieuw een uitgeverij beginnend met een b en dat is Best of YA. Begin oktober komen ze met het boek Shine en dat boek gaat over k-pop. Zelf mag ik graag luisteren naar Blackpink en ik ben erg benieuwd wat ik nog meer over de k-popwereld te weten kan komen doormiddel van dit boek. Van de glitter en glamour gaan we naar Tussen de beesten en wilde rozen die een parel van een cover heeft. Dit boek lijkt me een zeer bijzondere fantasy.

Voor nog meer fantasy zit ik ook goed bij Blossom Books, want zij gaan Een vloek zo eenzaam uitgeven. Ik heb de Engelse Fairyloot editie liggen, maar ik denk dat ik ook de Nederlandse editie ga aanschaffen. Voor de rest kan ik absoluut niet wachten tot heel Nederland en België Zomerburen van Rianne Robben gaat oppakken! Dit boek is zo ongelooflijk goed, leerzaam en vlot geschreven. Vanaf 23 september is het Zomerburen week op mijn blog en lees je week lang allemaal blogs in het thema van het boek hier op That Blonde Woman.

Voor de rest komt Blossom Books met het tweede deel van Tiny Prettiy Things namelijk Shiny Broken Pieces. Tevens is het nog maar heel even wachten op de Netflix show! Haha, volgens mij wordt dit een heel goed najaar. Oh, en de uitgeverij komt ook met een boek die al een hype in het buitenland was, maar dan toch nu eindelijk een vertaling krijgt… De grand tour van Henry Montague! Yes, zo tof en wat ben ik blij dat ik het boek nog niet had aangeschaft in het Engels. Als het even kan probeer ik namelijk altijd eerst de Nederlandse uitgeverijen te ondersteunen en mijn wachten zal deze keer worden beloond.

De laatste uitgeverij met een b is voor de Boekerij. Met een beetje vertraging is net Het negende huis van Leigh Bardugo uitgekomen. Goed om te weten is dat in tegenstelling tot het meeste werk van de auteur dit geen YA maar een boek is voor volwassen.

Van de b gaan we meteen door naar de z van Zomer & Keuning. Zij gaan dit najaar boeken van een nieuwe auteur uitgeven, Holly Martin. Meteen komen ze met een duologie Het dorpje Happiness en Het geschenk van Happiness. Ik kan al verklappen dat het heerlijk luchtige boeken zijn die je een erg vrolijk gevoel geven. Het maakt me blij om te zeggen dat ik deze boeken heb gelezen als manuscript voor de uitgeverij en meteen na het eerste hoofdstuk al enorm enthousiast was. Hopelijk worden nog meer Nederlandse en Belgische lezers fan!

Naar welke boeken kijk jij uit?

Liefs,

Tags: , , , , , ,


2 responses to “Herfst in boeken ’20

  1. Ik kijk ook ontzettend uit naar Tussen de beesten en wilde rozen, maar uiteraard ook naar Zomerburen! We gaan ons in ieder geval op leesgebied niet vervelen tijdens de herfst 🙂 En het nieuwe boek van Leigh Bardugo ga ik snel lezen, hij is hier binnen gekomen!

    • Katja

      Nee, inderdaad het wordt een goede herfst! Heel veel plezier met lezen in het nieuwe boek van Leigh Bardugo. Ik kijk al uit naar je recensie. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.