Het 13e Huis – Romina Russell

Gepost op 9 juli 2015 door Katja in Boeken / 2 Comments

Het 13e Huis (Zodiak, #1)

 

Titel: Het 13e Huis

Auteur: Romina Russell

Verschenen: mei 2015

Pagina’s: 461

Uitgever: Karakter uitgevers

Waardering: 8/10

Ik wil Karakter Uitgevers bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Rhoma Grace is een zestienjarige student van de planeet Huis Kreeft met een ongebruikelijk talent voor het lezen van de sterren. Terwijl haar klasgenoten metingen nodig hebben om nauwkeurige, astrologische voorspellingen te doen, kan Rhoma omhoog kijken naar de nachtelijke hemel en zien wat er in het verschiet ligt.
Bij een heftige explosie in het sterrenstelsel slaan de manen van Kreeft uit hun baan. Het leven op Kreeft verandert hierdoor in een nachtmerrie waarbij duizenden burgers de dood vinden, waaronder Moeder, de leider van het Huis Kreeft.

Een boek die zich afspeelt in het sterrenstelsel? Een flitsende cover? Yup, dat is helemaal iets voor mij! Voor ik het wist reageerde ik op het persbericht van Karakter Uitgevers en ontving ik het boek, die een dikke pil is. Maar zo leest het boek niet! Het leest heerlijk weg en voor je het weet ben je al over de helft. Er was geen moment dat ik het boek neer wilde leggen (het neerleggen deed ik puur omdat de dagelijkse bezigheden ook door moeten gaan).

Je wordt als lezer meegesleurd in het verhaal en nee wees niet bang, een supernova doet je geen kwaad! Een supernova niet, maar er is wel iets anders… Ondanks dat je wel iets verwacht in het verhaal, het kwade zullen we maar zeggen. Toch wist de schrijfster het kwade leuk te verpakken, op een frisse eigenzinnige manier.

Het was inmiddels alweer een paar boeken geleden dat ik een YA boek had gelezen, toevallig speelde die zich ook af in de ruimte. Maar ik vergeleek de verhalen totaal niet met elkaar. Een zeer goed teken, dit laat zien dat de schrijfster een hele eigen stem heeft wanneer ze een verhaal verteld.

Ondanks dat het een YA boek was en er soms momenten in het boek voorkwamen waarbij ik het gevoel kreeg, ow dat gaat vast zo aflopen. Gebeurde dat dan toch niet. Dit had heel erg te maken met hoe de hoofdpersoon beschreven is.

Rhoma was een meisje wiens toekomst haar overkwam. Dat maakte haar een jonge vrouw met een verleden. Een kick-ass heldin!

De hoofdpersonage is niet preuts en wanneer zij tot leider wordt verkozen, verzet ze zich niet. Ze doet wat haar wordt opgedragen, met haar eigen twist. Dat vond ik erg fijn om te lezen, want ook dat zorgde ervoor dat ik het verhaal niet ging vergelijken met een ander boek.

Er is maar één punt wat ik minder vond en dat is dat ik graag meer de gedachtes had willen lezen van Rhoma. Er wordt namelijk zoveel aandacht besteed aan het sterrenstelsel en de wereld die de schrijfster heeft gecreëerd, dat ik vaak het idee had dat ik te weinig wist over de gevoelens van Rhoma. Behalve wanneer het verhaal ging over jongens, want dat werd wel uitgebreid vertelt. Maar aan het einde van het boek maakte de schrijfster in de liefde tussen de personages zo’n rigoureuze keuze, wat de verdere gedachtes van de hoofdpersonage over jongens in mijn ogen goed maakt.

Als jij een boek wilt lezen met een sterke hoofdpersonage, het sterrenstelsel en astronomie. Dan kan ik je dit boek aanraden! Ik heb nu al zin in het vervolg!

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


2 responses to “Het 13e Huis – Romina Russell

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.