Het dorpje Happiness – Holly Martin

Gepost op 23 oktober 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Say yes to Happiness! Het dorpje Happiness is het eerste deel van een vrolijke, meeslepende feelgoodserie van Holly Martin.

Titel: Het dorpje Happiness
Auteur: Holly Martin
Vertaler: Patricia Pos
Verschenen: oktober 2020
Pagina’s: 320
Uitgever: Zomer & Keuning
Waardering: 8/10

Bedankt, Zomer & Keuning, voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Willow, de hoofdpersoon in Het dorpje Happiness van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Een boek wanneer je even niet te veel wilt nadenken en die zowel vlot als luchtig leest met Het dorpje Happines zit je dan helemaal goed! Nu we het toch hebben over de schrijfstijl van de auteur wil ik meteen met de deur in huis vallen… De auteur heeft een stijl die past bij het verhaal. Het is niet baanbrekend, maar wel erg prettig. Daarnaast genoot ik van de diepte die de auteur aan het verhaal bracht. Ja, het is een vlot verhaal en toch heeft de auteur een serieus element toegevoegd. Om geen spoilers te geven houd ik voor me wat dat serieuze element is, maar wat ben ik blij dat de auteur dat element heeft weten te verwerken in zo’n luchtig verhaal.

De personages vond ik meteen heerlijk net zoals de sfeer in het boek. Willow, de hoofdpersoon, maakt keuzes misschien net wat te snel en dat zorgt voor leuke en grappige situaties. Ze is goudeerlijk en draait nergens om heen. Heel anders dan Andrew die liever dingen voor zichzelf houdt. Toch is het al snel duidelijk dat ze chemie hebben. Erg leuk vond ik is dat de Holly Martin de spanning het hele verhaal lang heeft vast weten te houden.
De andere bewoners in het dorp brachten zo ontzettend veel sfeer in het boek! Echt heerlijk, ik kreeg een beetje Gilmore Girls vibes tijden het lezen. Van mij had het de auteur nog veel meer in mogen gaan op de andere bewoners van het dorp.

Er zijn al heel veel Britse feelgoods verschenen met als onderwerp dat de hoofdpersoon naar een (kust)dorp vlucht, maar door het serieuze element en de heerlijk luchtige schrijfstijl van Holly Martin kon ik geen genoeg krijgen! De auteur heeft een warm verhaal geschreven waarbij ik het gevoel kreeg dat ik als lezer ook onderdeel ben van het dorp. Ik kan dan niet wachten tot het vervolg in deze tweeluik uitkomt Het geschenk van Happiness.

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.