Het familiehotel van Sapphire Bay – Holly Martin

Gepost op 26 mei 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

De heerlijke feelgoodroman Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont.

Titel: Het familiehotel van Sapphire Bay
Auteur: Holly Martin
Vertaler: Nikki Greveling
Verschenen: mei 2021
Pagina’s: 320
Uitgever: Zomer & Keuning
Waardering: 8/10

De heerlijke feelgoodroman Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

Het Philips Hotel op Jewel Island is de grote trots van de familie Philips. In de proloog maken we kennis met Aria. De oudste dochter van het gezin. Tevens de enige geadopteerde van de familie. En dat valt wel op met haar donkere huid en haar. Terwijl haar tweeling zusjes blond haar hebben. Ze weet niet wie haar echte ouders zijn. Alleen dat ze werd achtergelaten op een schip tussen Spanje en Engeland. Ze wordt geaccepteerd om wie ze is, maar toch heeft ze er soms moeite mee om er bij te horen.  

De tweeling had de eerste de beste kans gegrepen toen ze jonger waren om van het eiland weg te gaan. Clover ging naar Londen en Skye vertrok naar Canada. En Aria was het gelukkist met werken in het hotel, dus zij bleef achter. De moeder van de zussen was al overleden toen ze nog jong waren, maar wanneer ook hun vader komt te overlijden, keert de tweeling terug naar het eiland.  Ze besluiten om op het eiland te blijven en Aria te helpen. Het valt niet mee, want het hotel heeft flink wat schulden. De toeristen blijven van het eiland weg. Aria heeft idee dat het haar fout is. Maar met nog geen geld voor een pot verf kan ze het hotel niet inrichten zoals ze het graag zou willen om op die manier meer toeristen aan te trekken.

Veertien maanden later helpt de tweeling nog steeds Aria in het hotel. En binnenkort horen ze meer nieuws van de notaris over het testament van hun vader. Noah, de man met wie Aria een kus heeft gedeeld maar nooit meer terug van hem hoorde, komt een dag van te voren in het hotel aan. Want ook hem gaat het testament aan. Maar waarom?
Noah gaat het hotel helpen om er weer boven op te komen. Dat is hard nodig want het pand is een update nodig, maar kan Aria hem wel vertrouwen of gaat hij opnieuw haar hart breken?

De auteur heeft twee hele sterke hoofdpersonen in dit boek gecreëerd met Noah en Aria. Ook twee personages die een enorme groei doormaken binnen het verhaal. Noah leert dat het heel anders is om een hotel te runnen op een eiland waar niet veel mensen van hebben gehoord, dan in de grote steden waar hij normaal hotels opknapt. Aria die iedereen altijd wil helpen, begint ook in te zien dat niet alles kan. Aria leert zakelijker te zijn en Noah ontwikkelt eindelijk een hart voor de zaak.

Tijdens het lezen van dit boek kreeg ik enorme Gilmore Girls vibes. Heerlijk! Ik sta versteld hoe Holly Martin haar schrijfstijl is gegroeid. Holly schreef al goed, maar ze heeft haar personages nog meer diepte weten te geven zonder de luchtigheid uit het oog te verliezen. En nog steeds weet ze serieuze onderwerpen aan te snijden over adoptie, pleeggezinnen en meer.
De auteur heeft me hardop laten lachen en een traantje weg doen pinken. Zo enorm balen dat het volgende deel nog niet uit is, want ik wil meteen door met de rest van de serie waarin de tweeling de hoofdrol heeft.

Heb jij al een boek van Holly Martin gelezen?

liefs,

Tags: , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.