Het geschenk van Happiness – Holly Martin

Gepost op December 17 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Het geschenk van Happiness

Het is kerst in Happiness! Het geschenk van Happiness is een heerlijke, warme feelgoodroman van Holly Martin.

Titel: Het geschenk van Happiness
Auteur: Holly Martin
Vertaler: Patricia Pos
Verschenen: november 2020
Pagina’s: 320
Uitgever: Zomer & Keuning
Waardering: 8/10

Bedankt, Zomer & Keuning, voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Lees hier mijn recensie van het eerste deel, Het dorpje Happines.

Tijdens de feestdagen gaat Ruby op visite bij haar vriendin Willow in het dorpje Happiness. Kerst is altijd de favoriete tijd van het jaar, dus als Ruby de kans krijgt om daar een winkeltje te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang na te denken. Ze valt al snel voor Happiness en de inwoners, en ze wordt niet alleen verliefd op het dorpje…

Het tweede en dus laatste deel in de tweeluik speelt zich ongeveer 3 of 4 maanden later af waar het vorige boek is gebleven. We zijn terug in het dorp Happiness. En deze keer met Ruby, de beste vriendin van Willow, in de hoofdrol.
Het is nu december in het dorp en kerstliefhebber Ruby Marlowe is naar het dorp verhuisd om het aanbod van gratis huur en een winkel voor het jaar te nemen. Helaas heeft de winkel die ze zou openen erge waterbeschadiging. Gelukkig is er een oplossing. Ze kan een winkel delen. Maar dat is dus wel met Jacob Harrington, broer van Andrew. De Jacob met wie ze drie nachten een one night stand had afgelopen zomer. Oeps!

De auteur heeft opnieuw een warm verhaal geschreven waarbij ik het gevoel kreeg dat ik als lezer ook onderdeel ben van het dorp. Het deed me dan een beetje denken aan Gilmore Girls. Het is leuk dat we in dit deel nog meer de andere bewoners (naast de hoofdpersonen) in het dorp leren kennen. Dat draagt dus zeker bij aan het knusse gevoel.
Ook gaat de auteur in op een aantal serieuze onderwerpen, zoals doofheid, rouwen en angsten overwinnen. De auteur heeft de onderwerpen zowel een serieuze toon gegeven als het verhaal luchtig gehouden.

Het geschenk van Happiness is de β€œfoute” kerstfilm, maar dan in boekvorm. Het is zo fijn en met mij zijn er al vele andere lezers die hun spullen willen inpakken om naar dit dorp te verhuizen. Poeh, hoe fijn zou het zijn om in Happiness kerst te vieren? Ik ben in ieder geval helemaal voor! Dank aan de auteur voor het schrijven van zo’n heerlijk luchtig boek die meteen ook heel veel inhoud heeft.

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.