Hunter & Pearl – Joss Stirling

Gepost op 8 oktober 2015 door Katja in Boeken / 3 Comments

Hunter & Pearl

 

Titel: Hunter & Pearl

Auteur: Joss Stirling

Verschenen: mei 2015

Pagina’s: 380

Uitgever: Blossom Books

Waardering: 9/10

Ik wil Blossom Books bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar. 

Kate Pearl is goed in verdwijnen. En dat is maar goed ook: na een mislukte missie in Indonesië voor de Young Detectives Agency, waarbij ze moest infiltreren in een gewelddadige bende, moet ze vluchten voor haar leven. Ze wordt verdacht van moord en de meedogenloze bendeleiders willen wraak.

Nathan Hunter krijgt van de YDA de taak om Kate te vinden, voordat haar vijanden dat doen. Hij is een professional, maar als hij Kate vindt, gebeurt er iets wat niet de bedoeling was: hij wordt stapelverliefd. Maar kunnen ze elkaar wel echt vertrouwen? En, nog belangrijker, lukt het ze om in leven te blijven?

First reaction: Aaaaaaaaahhhh! Dit verhaal is zo lief! En stoer niet te vergeten! Waar is het vervolg deel? Er is toch wel een vervolg deel, toch? Alsjeblieft laat die er zijn! En laat Blossom Books deze ook uitgeven!

Stuk voor stuk verslind ik de boeken van Joss Stirling. Ze schrijft vlot, romantisch, met heel veel geniale humor! Daarnaast weet ze actie en spanning goed op te bouwen.

Net zoals in Storm & Stone ben ik dol op het spionnenthema die in het verhaal zit. Als klein meisje was ik geobsedeerd door de serie Totally Spies. Ondanks dat de boeken niets weg hebben van deze serie, vond ik het spionnenthema altijd al interessant. Het geeft het verhaal veel extra’s.

Het verhaal begint meteen met actie, als lezer werd ik daardoor in het verhaal gezogen en wilde ik weten hoe het zou gaan aflopen. Je leest het stuk vanuit Kate haar perspectief waardoor je meer achtergrondinformatie krijgt.

Vanaf dan wisselen de hoofdstukken af tussen het perspectief van Kate en Nathan. Nathan weet alleen wat er gebeurd is bij YDA (Young Detectives Agency) in de tijd dat Kate voortvluchtig was. Kate is de enige personage die echt weet wat er Indonesië is gebeurd. Stukje bij beetje wordt het verhaal op een natuurlijke manier ontrafeld. Joss Stirling heeft er goed over nagedacht om tijdens de ontrafeling de spanningsboog vast te houden.

Wanneer je bekend bent met de boeken van Joss Stirling zal het romantische gedeelte voor jou niet als een verrassing komen. Maar ik ben extreem dol op de manier hoe de schrijfster het elke keer weet te brengen. Met name hoe ze de verschillende karakters allemaal een eigen stem geeft.

Yup, ik ben een groot fan van de schrijfster en kan niet wachten om meer van haar schrijfsels te gaan lezen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar Joss Stirling is mijn grote favoriet als het gaat om romantische en komische verhalen.

Ben jij ook fan van Joss Stirling?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


3 responses to “Hunter & Pearl – Joss Stirling

  1. Ik heb Soulmates: Sky van haar gelezen en had het toen wel een beetje gehad met haar schrijfstijl, het sprak me gewoon niet echt aan. Deze boeken klinken wel erg boeiend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.