Hype tv-serie #1 – Once upon a time

Gepost op 22 januari 2015 door Katja in tv-serie / 6 Comments

Vorige week vrijdag had ik in mijn top vijf vrijdag (https://thatblondewoman.com/?p=712) erover dat er series zijn die ik nog nooit heb gezien en daardoor begrijp/begreep ik de hype niet. Deze week ga ik de tv-serie Once Upon a time bespreken. 

Nog even de trailer om het geheugen op te frissen. Al een tijdje ben ik blogs aan het inplannen, aangezien ik naar Engeland vertrek dit weekend. Jeejtje dit weekend al! Dus sommige afleveringen heb ik al een tijd terug gezien. Waaronder Once Upon a Time. Deze serie klonk in eerste instantie best vaag in mijn oren toen ik erover rond vroeg. Dit was de beschrijving die ik kreeg:

Er is een vrouw en een jongen en die jongen heeft een boek. En alles in het boek bestaat echt. Het komt tot leven! Sprookjesfiguren komen werkelijk tot leven, maar dit keer heeft niet alles een goed einde. 

Hmm oké, dat is zeker een vage beschrijving, maar er zitten sprookjes in! Dus waarom niet? Het was zeker een serie die ik wilde gaan proberen. Ik ging naar de bibliotheek waar heel seizoen 1 lag (22 episodes). Binnen 3 dagen had ik alles gezien. En ja ik vind de serie geweldig!

Untitled

Lees nu de vage beschrijving opnieuw, want als jij de serie nog niet kent wil ik deze serie absoluut niet verpesten voor je door informatie meteen te vertellen. Vandaar dat ik het nog even vaag laat. Maar goed het verhaal gaat dus over een vrouw en op de vrouw haar 28ste verjaardag staat er een jongen voor haar deur met een sprookjesboek in zijn hand.

Hij vertelt haar iets en vanaf dan wordt deze vrouw Emma meegesleept in het verhaal van Storybrooke. Het kleine dorpje waar jouw favoriete sprookjes opgesloten zitten. Niemand kan Storybrooke verlaten wanneer die eenmaal vast zit in het sprookjesachtige dorp. Al is het dorp vrij modern, niet zo modern als wij nu uit het raam kijken, maar het is in ieder geval moderner dan waarin de sprookjes zelf afspelen.

Je ziet het leven voornamelijk uit de ogen van Emma, maar ook kom je erachter wie de mensen zijn die in Storybrooke ronddwalen. Het is namelijk niet altijd op het eerste gezicht te zien welk sprookjesfiguur ze zijn. Je krijgt vervolgens flashbacks te zien van hen toen ze hun sprookjesmoment beleefden zoals in de boeken staat beschreven en meer. Want wat voor gruwelijke dingen gebeurden er die niet in de sprookjesboeken verwerkt staan?

Ik ben officieel fan van deze serie en als ik terug ben uit Engeland ga ik meteen naar de bibliotheek om seizoen 2 te halen. Sterker nog, ik denk dat ik de serie alvast reserveer voordat ik terug naar huis ga, dan staat het al op mij te wachten zodra ik thuis kom.

Wat vind jij van Once Upon a Time?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , ,


6 responses to “Hype tv-serie #1 – Once upon a time

  1. Seizoen 1 was geweldig, seizoen 2 wat minder en ik ben blijven haken in het begin van seizoen 3. Moet het sindsdien nog steeds weer een keer oppakken en verder kijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.