Hype tv-serie #4 – Gossip Girl

Gepost op 12 februari 2015 door Katja in tv-serie / 0 Comments

Alweer een tijdje geleden had ik in mijn top vijf vrijdag (https://thatblondewoman.com/?p=712) erover dat er series zijn die ik nog nooit heb gezien en daardoor begrijp/begreep ik de hype niet. Deze week ga ik de tv-serie Gossip Girl bespreken. 

Hype tv-serie #1 Once Upon a Time: https://thatblondewoman.com/?p=777

Hype tv-serie #2 Games of Thrones: https://thatblondewoman.com/?p=876

Hype tv-serie #3 Teen Wolf: https://thatblondewoman.com/?p=930

Gossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York City. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. De grote vragen zijn niet: wie studeert af met het beste cijfer. Maar eerder: Wie heeft het meeste geld, wie doet het met wie, wie is de Queen Bee van het Constance Billard en natuurlijk, wie gaat met wie naar het Prom? En wie kan je beter inlichten over iedereen die er toe doet dan Gossip Girl? Gossip Girl heeft een website en weet élk schandaal van íedereen die er toe doet. Zij stuurt de hele serie door sms’jes naar iedereen met de nieuwste schandaligste roddels. Hoe je een Gossip Girl sms kan herkennen? Simpel. Iedereens mobiel gaat vlak na elkaar af.

Maar wat vind ik ervan? Nadat ik gestopt was met de studie afgelopen herfst, gaf ik mezelf 2 weken de tijd om even niet te doen. Om mijn gedachten even leeg te maken en nergens aan te denken. Ik had op dat moment niet de concentratie om een boek te lezen, dus besloot ik om een serie te gaan kijken waarbij ik niet veel moest na denken.

Bij Gossip Girl hoef je inderdaad niet veel na te denken, tenzij je probeert uit te zoeken wie Gossip Girl is.

Binnen die 2 week was ik al snel aan beland bij seizoen 4 en voor ik het wist was ik zelfs al op de helft van dat seizoen. Maar op een gegeven moment begon ik het saai, niet boeiend, eentonig, het-zelfde-riedeltje en onrealistisch te worden. Rond dat moment vond ik ook deze stage in Engeland. Met andere woorden mijn gedachten waren weer op orde en ik kon mij weer beter concentreren.

Het eerste anderhalf seizoen vond ik zelf erg leuk, verrassend en een leuk verhaal hebben. Waardoor ik bleef doorkijken. Tot dat seizoen 3 er aan komt, dan begint het verhaal een beetje vaag en onwerkelijk te worden. Ik begon mezelf af te vragen hoe ik deze serie kon kijken met mijn volle verstand. Misschien heb ik ook veel te veel afleveringen binnen een korte tijd gekeken, waardoor ik er zo over denk…

De eerste 2 seizoenen kan ik je zeker aan raden, vanaf dan kan ik het begrijpen als je stopt met de serie te kijken. Om eerlijk te zijn denk ik wel dat ik deze serie ooit weer een keer ga oppakken. Want ik ben toch wel erg benieuwd hoe het afloopt (a.u.b. geen spoilers in de reacties!).

Wat vind jij van Gossip Girl?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , ,