Hype tv-serie #5 Gossip Girl

Gepost op 19 februari 2015 door Katja in tv-serie / 1 Comment

Alweer een tijdje geleden had ik in mijn top vijf vrijdag (https://thatblondewoman.com/?p=712) erover dat er series zijn die ik nog nooit heb gezien en daardoor begrijp/begreep ik de hype niet. Deze week ga ik de tv-serie Vampire Diaries bespreken. En dit is alweer de laatste week! Say what?! 

Hype tv-serie #1 Once Upon a Time: https://thatblondewoman.com/?p=777

Hype tv-serie #2 Games of Thrones: https://thatblondewoman.com/?p=876

Hype tv-serie #3 Teen Wolf: https://thatblondewoman.com/?p=930

Hype tv-serie #4 Gossip Girl: https://thatblondewoman.com/?p=971

Als het schooljaar begint, zijn Elena en haar beste vriendinnen Bonnie en Caroline, gefascineerd door de nieuwe mysterieuze student Stefan Salvatore. Stefan en Elena voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Niet wetende dat Stefan een vampier is.
In een korte tijd worden er in en rondom Mystic Falls verschillende mensen dood aangetroffen, die worden toegeschreven aan een aanval van een wild beest. Iedereen gelooft dit, behalve Stefan. Zijn vermoeden wordt bevestigd nadat hij thuiskomt en zijn oudere broer Damon aantreft, die hij al jaren niet meer heeft gezien. Ze hebben een hekel aan elkaar, en Stefan heeft het, vooral in het begin, druk met Damons gemanipuleer en moorddadige buien. Hij probeert te voorkomen dat zijn broer de bewoners van Mystic Falls kwaad doet, maar slaagt hier niet altijd in. Damon gebruikt onder anderen Caroline als “bloedbank”, door met haar te flirten, bloed te drinken en daarna haar het bloeddrinken weer te doen vergeten.

Over The Vampire Diaries had ik al veel goede dingen gehoord. Een klasgenoot van mij op het MBO hij (ja een hij!) is een grote fan van deze serie. Toen ik dit artikel had bedacht voor de top vijf vrijdag, wist ik meteen dat ik deze serie moest zien. Aangezien ik er al zoveel goede dingen over had gehoord, en ik wilde zeker weten of deze serie het waard is om te kijken.

Binnen 2 dagen was ik al bij aflevering 9 van seizoen 1… Zegt dat genoeg? Ja deze serie vind ik erg gaaf. Met name de flashbacks die je te zien krijgt vind ik erg interessant.

Maar toch is het niet bepaald een serie waarmee ik een seriemarathon zou houden. Als ik eerlijk ben kies ik dan liever ervoor om Once Upon a Time of Teen Wolf te kijken.

De sfeer is werkelijk fantastisch die mij af en toe kippenvel bezorgd, toch is het niet helemaal mijn ding. Ik kan ook niet goed de vinger erop leggen waarom ik het toch niet echt super vind… Ik vermoed dat het ligt aan het acteer werk? Ik durf het niet met alle zekerheid te zeggen, want het meeste acteerwerk in deze serie vind ik erg goed. Maar soms sloeg ik mijn hand keihard in het gezicht en zat ik mij af te vragen waarom de acteur die zin er zo cheesy uit liet komen.

The Vampire Diaries is een serie die ik zeker zou kijken als er niets beters te kijken valt, ondanks dat ik het verhaal achter de serie erg leuk vind. Zoals ik al zei, ik besteed mijn tijd dan liever aan andere series.

Dit is alweer het einde van de tv-serie hype verslagen. Ik hoop dat je het leuk vond en laat vooral in de reacties achter of dit iets is om vaker te doen of zie je liever iets ander terug op TBW?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , ,


One response to “Hype tv-serie #5 Gossip Girl

  1. Ik vind het wel leuk om te zien dat je series uitprobeert! (En ik ben helemaal blij dat je nu Teen Wolf kijkt! ^^) Ik wil je ook best een lijstje geven voor een volgende keer met andere series die je wel eens mag testen haha :D. (Heb je trouwens ook een MijnSerie.nl account? Daar kan ik je als we vrienden zijn ook series aanraden)

    The Vampire Diaries vond ik in het begin ook geweldig, maar is afwisselend wel oké en soms verliest het mijn aandacht ook totaal (één verhaallijn duurde mij echt veel te lang en werd veel te veel uitgemolken). Op dit moment (seizoen 6) vind ik het wel weer interessant.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.