IJs als vuur – Sara Raasch

Gepost op 20 juli 2017 door Katja in Boeken / 0 Comments

IJs als vuur (Snow Like Ashes, #2)

 

Titel: IJs als vuur

Auteur: Sara Raasch

Verschenen: juni 2017

Pagina’s: 416

Uitgever: Harper Collins

Waardering: 8/10

Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Sinds Winter is bevrijd van de kwaadaardige koning Angra, en Meira koningin is geworden staat ze voor nieuwe problemen en grote dilemma’s. Om haar schuld in te lossen bij de koning van Cordell, moet ze de mijnen van Winter opnieuw ontsluiten. Daarbij stuit ze op de verloren gegane kloof van magie. Ze beseft meteen dat deze ontdekking niet alleen Winter maar zelfs de hele wereld in gevaar kan brengen. Het liefst wil ze dat de geheimen van de kloof verborgen blijven, maar dat lijkt onmogelijk met een tegenstander die maar op één ding uit is: macht…

Terwijl het eerste deel van de serie, Sneeuw als as, nog vers in mijn geheugen zit begin ik aan het vervolg. Een vervolg die minder spannend is, maar waar keihard aan een wereld wordt gebouwd en waarin mijn vragen over de wereld van het vorige boek werden beantwoord.

De spanning is niet het enige wat anders is in dit boek. Het verhaal heeft deze keer namelijk meerdere vertelperspectieven. Meira en Mather leiden nu beiden een ander leven. Eigenlijk het omgekeerde naar de manier hoe ze zijn opgevoed. Ik moet bekennen dat ik geen enorme voorstander ben van meerdere perspectieven in een boek. Dat merkte ik helaas ook tijdens het lezen van dit boek. Zo vond ik Mather zijn deel van het verhaal in het begin nogal saai. Pas halverwege het boek merkte ik welke toevoeging dit had voor het verhaal.

In IJs als vuur wordt er enorm aan de wereld gebouwd en groeien de personages. Ze maken ontwikkelingen door die erg natuurlijk aanvoelen. Dit mag dan een fantasy boek zijn, de schrijfster wist de situaties voor mij herkenbaar te schetsen. Het is erg mooi om te lezen hoe volwassen de personages worden en meer details krijgen. Hierdoor gingen de personages voor mij leven. Ik denk dan ook dat de boeken van deze trilogie echt prachtige scripts zou kunnen zijn voor films. Wie weet ooit in de toekomst.

Richting het einde van het verhaal begon de spanning langzaam maar zeker te borrelen. Er gebeurde voor mij onverwachte dingen in het verhaal en toen was het einde. Ik bleef achter met heel veel vragen. Met veel enthousiasme kijk ik uit naar het slotdeel van deze trilogie. Gelukkig is het niet heel lang meer wachten! Vanaf wanneer deze post online is gegaan ongeveer nog twee maanden.

Voor mij is het tweede deel van de trilogie een waardig vervolg op het eerste deel. Het mag dan heel wat technischer in elkaar zitten, daardoor kreeg ik wel een heel duidelijk beeld van de wereld. En ging het ook meer voor mij leven, waardoor ik nu al uitkijk naar een eventuele verfilming.

‘Fantastisch’ is mijn woord hoe ik dit boek beschrijf.

Liefs,

Tags: , , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.