Januari & Februari Book Haul 2019

Gepost op March 5 2019 door Katja in Boeken / 2 Comments

Het is eindelijk tijd voor een Book Haul! Ook voor 2019 heb ik gekozen om steeds twee maanden te bundelen. Kijk je mee welke boeken nieuw in mijn boekenkast staan?

Altijd een Parisienne waar je ook bent: Liefde, stijl & slechte gewoontes – Anne Berest, Sophie Mas, Adurey Diwan, Caroline de Maigret
Een handboek voor de vrouw die stiekem een Parisienne wil zijn. Voor elke vrouw in de 21e eeuw dus. Een gids over liefde, stijl en slechte gewoontes, maar ook over de Parijse kijk op cultuur, mode en hoe je te gedragen. Tips, columns, recepten en korte handleidingen wisselen elkaar af: van de basics tot je eigen slechte gewoontes, van durven lief te hebben tot tips voor in de stad zelf. Het boek bevat meer dan 80 foto’s en illustraties, de meeste van de auteurs zelf.

Al tijden was ik best wel benieuwd naar dit boek. Wat voor een verhaal het zal zijn of nou ja het is een non fictie boek. Tijdens het ontbijten lees ik graag non fictie en sinds kort is dit mijn to go boek terwijl ik een smoothiebowl aan het eten ben.

Vervloekingen – Laure Eve
Het is niet eenvoudig om de brokstukken op te ruimen na de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, maar de Graces zijn vastbesloten om dat wel te doen. Wolf is terug na een mysterieuze verdwijning en de familie is zo blij, dat ze zich niet eens lijken af te vragen waar hij is geweest, of waarom ze opeens geplaagd worden door een massa problemen. Stroomuitval. Vreemde dieren. Rottend eten. Nare dromen.
Alleen Summer, de jongste Grace, kan het gevoel niet negeren dat er iets ontzettend mis is. Op een dag graaft ze in de achtertuin een prachtig versierde set kaarten op die de waarheid kan onthullen over wat er in het huis gaande is, maar niet voor niets. De kaarten zijn krachtig en beangstigend en Summers acties beginnen de hele stad te beïnvloeden. En dan is er nog haar vroegere beste vriendin River. Een gevaarlijk meisje dat teruggekomen is in Summers leven en dat meer weet van de verdwijning van Wolf…

Eindelijk het langverwachte vervolg op De Graces is uit! Dit boek mocht ik ontvangen van uitgeverij Best of YA.

A Girl Calles Shameless – Laura Steven
Funnier. Ruder. Angrier. Izzy O’Neill is back in the hilarious sequel to The Exact Opposite of Okay.
It’s been two months since a leaked explicit photo got Izzy involved in a political sex scandal – and the aftershock is far from over. The Bitches Bite Back movement is gathering momentum as a forum for teenage feminists, and when a girl at another school has a sex tape shared online, once again Izzy leads the charge against the slut-shamer. This time she wants to change the state law on revenge porn.
Izzy and her best friend Ajita are as hilarious as ever, using comedy to fight back against whatever the world throws at them, but Izzy is still reeling from her slut-shaming ordeal, feeling angry beyond belief and wondering – can they really make a change?


Aaaaaaaaah! Ik kan niet wachten om aan dit boek te beginnen. Ik ben erg benieuwd naar hoe het nu gaat met Izzy en Ajita.

One of us is lying – Karen M. McManus
The Breakfast Club meets Pretty Little Liars, One of Us Is Lying is the story of what happens when five strangers walk into detention and only four walk out alive. Everyone is a suspect, and everyone has something to hide.
On Monday afternoon, five students at Bayview High walk into detention.
Bronwyn, the brain, is Yale-bound and never breaks a rule.
Addy, the beauty, is the picture-perfect homecoming princess.
Nate, the criminal, is already on probation for dealing.
Cooper, the athlete, is the all-star baseball pitcher.
AndSimon, the outcast, is the creator of Bayview High’s notorious gossip app.
Only, Simon never makes it out of that classroom. Before the end of detention, Simon’s dead. And according to investigators, his death wasn’t an accident. On Monday, he died. But on Tuesday, he’d planned to post juicy reveals about all four of his high-profile classmates, which makes all four of them suspects in his murder. Or are they the perfect patsies for a killer who’s still on the loose?
Everyone has secrets, right? What really matters is how far you would go to protect them.

Volgende maand is het tijd voor YALFest! Ik heb er al heel veel zin in! Super leuk dat de auteur van dit boek aanwezig zal zijn op het festival.

De 100-serie Thuis & Rebel – Kass Morgan
Om niet per ongeluk spoilers te geven, heb ik hier geen beschrijvingen bij gezet.

Dit zijn de eerste twee boeken van de vier die ik in totaal heb gekocht tijdens de Blossom Books Garage Sale afgelopen februari. Hiermee heb ik De 100-serie compleet in mijn boekenkast staan.

Opstand – Marissa Meyer
Dit een tweede deel en de beschrijving gaf net iets te veel informatie weg als je nog niets hebt gelezen van The Lunar Chronicals.

Heel me – Tahereh Mafi
Idem voor als je de rest van deze serie nog niet hebt gelezen.

Echt heerlijk om verschillende delen van boeken op een garage sale te halen! Ik heb nu twee series helemaal compleet. Geen idee of er nog een Iko boek komt van Meyer. Ik hoop het natuurlijk wel, want hoe meer Iko hoe beter!

Liefs,

Tags:


2 responses to “Januari & Februari Book Haul 2019

    • Katja

      Dank je wel Marieke! Ik ben ook erg benieuwd One of US is Lying en ik kan niet wachten om de auteur te ontmoeten tijdens YALFest. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.