Juli & Augustus Book Haul 2021

Gepost op August 30 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

De afgelopen twee maanden heb ik verschillende soorten boeken aangeschaft. Van een mysterie tot een reisboek. Kijk en lees je mee?

Last Night at the Telegraph Club – Malinda Lo
Seventeen-year-old Lily Hu can’t remember exactly when the question took root, but the answer was in full bloom the moment she and Kathleen Miller walked under the flashing neon sign of a lesbian bar called the Telegraph Club.
America in 1954 is not a safe place for two girls to fall in love, especially not in Chinatown. Red-Scare paranoia threatens everyone, including Chinese Americans like Lily. With deportation looming over her father—despite his hard-won citizenship—Lily and Kath risk everything to let their love see the light of day.

Dit boek zag ik voorbij komen bij een van mijn favoriete BookTubers, Monica Kim, en ze vertelde zo enthousiast over het verhaal, dat ik meteen een pre-order plaatste.

Good Girl, Bad Blood – Holly Jackson
[Flaptekst ‘A Good Girl’s Guide to Murder’]
The case is closed. Five years ago, schoolgirl Andie Bell was murdered by Sal Singh. The police know he did it. Everyone in town knows he did it.
But having grown up in the same small town that was consumed by the murder, Pippa Fitz-Amobi isn’t so sure. When she chooses the case as the topic for her final year project, she starts to uncover secrets that someone in town desperately wants to stay hidden. And if the real killer is still out there, how far will they go to keep Pip from the truth?

Nadat ik het eerste deel in de serie uit had, wilde ik graag meer lezen over Pippa haar avonturen. Gelukkig kan ik nu verder lezen en inmiddels is zelfs het derde deel uit!

The Yearbook – Holly Bourne
Most likely to…be forgotten
Working on the school newspaper, Paige is used to dealing with fake stories. How popular girl Grace is a such an amazing person (lie). How Laura steals people’s boyfriends (lie). How her own family are so perfect (lie).
Now Grace and friends have picked their “best” high-school moments for Paige to put in the all-important Yearbook. And they’re not just fake. They’re poison.
But Paige has had enough of all the lies in her life. And with the help of Elijah – the only boy who could ever understand her – she’s going to reveal the truth.

Heb jij een auteur wiens boeken je meteen koopt ook al heb je geen idee waar het boek over gaat? Holly Bourne is voor mij die auteur. Ik ben dol op haar verhalen, de personages en de settingen die ze creëert.

Een gouden gloed over Ruby Falls – Holly Martin
[Flaptekst ‘Het familiehotel van Sapphire Bay’]
De heerlijke feelgoodroman Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

Woehoe, het tweede deel van de Jewel Island-serie is uit! Holly Martin is mijn favoriete schrijver als het gaat om luchtige volwassen romans met sterke boodschappen, daarom kijk ik enorm uit naar haar nieuwe boek.

Reizen volgens Hannema – Iris Hannema
Wie ben je geworden als je tien jaar alleen de wereld over gereisd hebt? En waar is thuis? Is reizen weglopen? Is het een talent of kun je het leren? Geëmigreerd naar de Franse Alpen met haar Franse geliefde en hond maakt beroepsreiziger Iris Hannema de stand van haar leven op. Via Mexico-Stad, Japan, Burkina Faso, Samoa, IJsland, De Filipijnen, Tahiti en Frankrijk daalt ze af naar het fundament van reizen: is het mogelijk een ander te worden? Bestaat ‘de reiziger’? En wat is toch de aantrekkingskracht van tijdelijkheid?

Het bitterzoete paradijs – Iris Hannema
Na een maandenlange reis door Oost-Afrika besluit wereldreizigster Iris Hannema op zoek te gaan naar het aardse paradijs. Zou het bestaan en waar? Ze doorkruist het blauw van de wereldkaart en bezoekt de eilanden in de Stille Oceaan, van de Salomonseilanden tot Hawaï. Op Vanuatu overleeft ze de verwoestende cycloon Pam, in Nieuw-Caledonië dreigt een rassenoorlog, in het Koninkrijk Tonga ontmoet ze de koning. In Fiji wordt ze beroofd en maakt ze de zwaarste zeereis ooit met tonijnvissers. Op Bora Bora blijkt haar campingeigenaar stervende en op een van de minuscule atollen van Tahiti vindt ze onderwaterliefde. Ze beschrijft wat ze er allemaal tegenkomt, en dat is niet in de laatste plaats: zichzelf. En het paradijs?

Omdat ik zelf de wereld nog niet over kan reizen, leek het mij heerlijk om er over te lezen. In het verleden las ik met regelmaat de reisartikelen van Hannema. Toen ik haar boeken voor een mooie prijs in de boekhandel zag liggen twijfelde ik geen moment om ze te kopen.

Welke boeken zijn nieuw in jouw boekenkast?

Liefs,

Tags: , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.