Juli: Australië en Nieuw-Zeeland | Book Voyage Challenge

Gepost op 5 juli 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Wanneer je reizen en boeken kan combineren tot een challenge!

Dit jaar doe ik mee aan de Book Voyage Challenge. De challenge combineert namelijk mijn favoriete dingen: reizen en boeken. Angela en Melissa zijn de bloggers van The Book Girls’ Guide en kwamen met deze fantastische leesuitdaging.

Reizen vanuit je luie stoel is nog nooit zo makkelijk geweest! Elke maand lees je een boek die zich afspeelt in een bepaald werelddeel. Op de The Book Girls’ Guide worden per maand suggesties gegeven voor wanneer je geen inspiratie hebt of wellicht omdat je geheel buiten je comfortzone een boek wilt gaan lezen. Dit is de lijst voor komend leesjaar (inclusief links naar de door mij gelezen boeken):

Januari: Arctic & Antarctica
Februari: West-Europa
Maart: Oost–Europa
April: Noord-Azië
Mei: Zuid-Azië
Juni: boeken op een eiland
Juli: Australië en Nieuw-Zeeland
Augustus: Midden-Oosten
September: Afrika
Oktober: Zuid-Amerika
November: Noord-Amerika
December: boeken over meerdere continenten

Steve & Me – Terri Irwin
When Terri Raines was twenty-seven years old, she took a vacation that changed her life. Leaving behind her wildlife rescue work in Oregon, Terri traveled to Australia, and there, at a small wildlife park, she met and fell in love with a tall, blond force of nature named Steve Irwin. They were married in less than a year, and Terri eagerly joined in Steve’s conservation work. The footage filmed on their crocodile-trapping honeymoon became the first episode of The Crocodile Hunter, and together, Steve and Terri began to change the world.
In 
Steve & Me, Terri recounts the unforgettable adventures they shared — wrangling venomous snakes, saving deadly crocodiles from poachers, swimming among humpback whales. A uniquely gifted naturalist, Steve was first and foremost a wildlife warrior dedicated to rescuing endangered animals — especially his beloved crocs — and educating everyone he could reach about the importance of conservation. In the hit TV shows that continue to be broadcast worldwide, Steve’s enthusiasm lives on, bringing little-known and often-feared species to light as he reveals and revels in the wonders of our planet.

Het was even twijfelen welk boek ik voor deze maand wilde gaan lezen, maar aangezien ik boeken wilde gaan lezen die buiten mijn comfortzone vallen, leek me dit het juiste verhaal om te lezen. Dankzij deze challenge wordt dit zelfs al mijn tweede biografie die ik ga lezen, dat is iets wat ik zeker niet van tevoren had verwacht.
Steve & me staat toevallig als e-book op Storytel en aangezien ik daar een maandlang een abonnement op heb, maak ik daar lekker gebruik van.

Welk boek kies jij voor deze challenge?

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.