K-pop comebacks & debut | Lente 2022

Gepost op 3 mei 2022 door Katja in KPOP / 0 Comments

Dit voorjaar verschijnt er ongelooflijk veel muziek en ik ben hyped voor een aantal k-pop comebacks en zelfs een debuut!

Le Sserafim
2 mei, debut
Fearless 1st Mini Album
Gisteren maakte Le Sserafim officieel hun debuut! Ik volgde de groep al voor hun debuut met het weinige informatie die we als luisteraars kregen. Ik was meteen fan van het concept en de muziekstijl. En inmiddels heb ik de kans gehad om al meerdere keren de ep te beluisteren. Ik denk dat ik kan zeggen dat ze tot nu toe mijn favoriete vierde generatie meidengroep zijn! Ze zijn in ieder geval mijn favoriete groep die in 2022 hebben gedebuteerd. Kep1er heeft leuke muziek voor zo nu en dan, Nmixx zijn super getalenteerd, maar ik ben niet fan van de muziekstijl en concept… Le Sserafim heeft het voor mij allemaal. Ik ben heel benieuwd met wat de meiden nog meer zullen komen in de komende jaren.

TXT
9 mei, comeback
Minisode 2: Thursday’s Child
Afgelopen zomer begon ik TXT te volgen nadat ze uitkwamen met een herziene editie van hun tweede album, Chaos Chapter: Fight Or Escape. Dat album deed me heel erg denken aan de pop- en rockmuziek wat aan het begin van deze eeuw uitkwam. Sindsdien ben ik de groep aan het volgen en kijk ik uit naar hun ep die volgende week uitkomt.
Ik heb het idee dat ze de lijn blijven volgen van de Chaos Chapter. Meer pop en rock, dat is anders dan de muziek waar ze voorheen mee uitkwamen. Maar het heeft mijn voorkeur.
Voor deze comeback hebben ze drie concepten die enorm van elkaar verschillen en ik ben heel benieuwd of we dat gaan terughoren in de muziek.

GOT7
?? mei, comeback
Zonder te weten luisterde ik blijkbaar al jaren naar Got7? Toen ik hoorde dat Got7 in eigen beheer voortaan hun muziek gaat uitbrengen, was ik nieuwsgierig naar hun oude muziek en het was even een schok toen ik me realiseerde dat ik mee kon zingen met best veel van hun liedjes. Blijkbaar luisterde ik dus al heel lang naar de groep zonder het te hebben geweten. Niet heel gek natuurlijk, want ze zijn een super grote jongens groep.
Het is nog niet bekend wanneer ze exact met nieuwe muziek komen, maar wel is het al bekendgemaakt dat ze deze maand nog met een album komen. Ik ben benieuwd of de stijl van hun muziek is gegroeid. Zeker ook omdat ze allemaal solo carrières hebben. Ik luister voornamelijk naar Jackson Wang en BamBam. Beiden pop, maar beiden zo anders! Dat maakt me ook extra nieuwsgierig met wat voor soort concept ze als groep gaan uitkomen.

BTS
10 juni, comeback
Jaaaaaa!!! BTS komt volgende maand met een album en ik kan absoluut niet wachten! RM, de leider van BTS, zei dat het het einde is van de Butter en Permission to Dance tijdperk. Maar ook heeft hij ooit gezegd dat ze meer vrolijke muziek gaan uitbrengen. Ik hoop het zo! Zal het het verlengde zijn van Butter of totaal anders? Er wordt met regelmaat gehint naar oude albums van BTS met name naar Most Beautiful Moments In Life. Dat maakt me zo blij, want dat is een van mijn favoriete albums. Nog maar iets meer dan een maand wachten en dan is het gelukkig al zo ver en tot die tijd zullen we hopelijk nog genoeg hints krijgen!

BlackPink
???, comeback
Aaaahh! Dat was mijn frustratie. Begin dit jaar werd er zachtjes gezegd dat BlackPink in mei zou uitkomen met nieuwe muziek. Wat perfect zou zijn, want Jisoo kan dan met haar solo komen deze zomer. Maar zoals gewoonlijk schuift YG, het entertainmentbedrijf achter de meidengroep, de datum op. Toen kwam laatst berichten naar buiten dat de groep met muziek komt in juni. Echter werden verschillende artikelen niet lang daarna offline gehaald. Dus euhm, wat nu? Ik ben bang dat de meiden pas deze zomer met nieuwe muziek komen. Maar dan ook echt op z’n vroegst. Aangezien BTS straks eerst met een album komt en veel muzikanten mijden de maand juni nu om nieuwe muziek uit te brengen. 
Ik begrijp het, maar ook vind ik het jammer, omdat het voor Jisoo betekent dat ze nog langer moet wachten tot ze haar nieuwe muziek kan uitbrengen. Ook maakt het me nieuwsgierig hoe de zomerplanning eruit gaat zien. We zullen het zien, gelukkig is er tot die tijd nog genoeg andere muziek te beluisteren!

Naar welke comeback kijk jij het meeste uit?

Liefs,

Tags: , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.