Laatste Book Haul van het jaar 2022

Gepost op 29 december 2022 door Katja in Boeken / 0 Comments

Afgelopen zomer was de laatste keer dat ik een haul plaatste, maar inmiddels zijn er toch aardig wat boeken bijgekomen!

Wauw, ik had het niet door dat ik al heel lang geen haul had geplaatst. Geen idee waarom, want later dit jaar ontving, kreeg en kocht ik best veel boeken en manga’s.

Alice Oseman Collection 4 Books Set met o.a.:
I Was Born for This – Alice Oseman

For Angel Rahimi, life is only about one thing: The Ark – a pop-rock trio of teenage boys who are currently taking the world by storm. Being part of The Ark’s fandom has given her everything – her friendships, her dreams, her place in the world.
Jimmy Kaga-Ricci owes everything to The Ark too. He’s their frontman – and playing in a band is all he’s ever dreamed of doing. It’s just a shame that recently everything in his life seems to have turned into a bit of a nightmare.
Because that’s the problem with dreaming – eventually, inevitably, real life arrives with a wake-up call. And when Angel and Jimmy are unexpectedly thrust together, they will discover just how strange and surprising facing up to reality can be.

Dit was zo’n heerlijk verhaal! ik heb enorm genoten van dit boek en kijk uit naar de andere drie boeken in de boxset.

Spy×Family volume 2 tot en met 8 – Tatsuya Endo
Master spy Twilight is the best at what he does when it comes to going undercover on dangerous missions in the name of a better world. But when he receives the ultimate impossible assignment—get married and have a kid—he may finally be in over his head!
Not one to depend on others, Twilight has his work cut out for him procuring both a wife and a child for his mission to infiltrate an elite private school. What he doesn’t know is that the wife he’s chosen is an assassin and the child he’s adopted is a telepath!

Ik ben helemaal verzot op deze manga serie! Sterker nog, ik ben zelfs recent aan de anime begonnen en ik geniet enorm van het verhaallijn. De manga’s lees ik trouwens in het Duits, want goedkoper dan de Engelse vertaling, daarnaast leer ik meteen Duits en als bonus… de Duitsers zijn sneller met vertalen dan de Engelse vertalers.

Violet, vervloekt & verwoest – Gina Chen
Violet is een ziener en een leugenaar. Met haar slim geformuleerde voorspellingen drukt ze haar stempel op het koninklijke hof. Eerlijkheid is voor zwakkelingen, vindt ze, zoals de o zo niet-charmante prins Cyrus, die van plan is om Violet direct uit haar officiele rol te zetten zodra hij aan het einde van de zomer tot koning gekroond is. Maar wanneer de koning Violet vraagt een vals liefdesverhaal voor Cyrus te voorspellen, wekt ze een gevreesde vloek op die de ondergang of de redding van het koninkrijk zal betekenen.
Violet staat voor een keuze: haar eigen lot in handen nemen, ongeacht de gevolgen, of toegeven aan de aantrekkingskracht tussen haar en Cyrus. Terwijl Violet en Cyrus dichter naar elkaar toe groeien, moet ze het opnemen tegen een mysterieus kwaad om zichzelf en het koninkrijk te redden – of alles en iedereen te verdoemen…

Begin oktober kocht ik dit boek op Yalfu en liet ik het meteen signeren door de auteur. Op het moment van het maken van deze blogpost ben ik het boek aan het lezen en wat geniet ik enorm van het verhaal!

Bloodmarked – Tracy Deonn
[Flaptekst Legendborn]
After her mother dies in an accident, sixteen-year-old Bree Matthews wants nothing to do with her family memories or childhood home. A residential program for bright high schoolers at UNC–Chapel Hill seems like the perfect escape—until Bree witnesses a magical attack her very first night on campus.
A flying demon feeding on human energies.
A secret society of so called “Legendborn” students that hunt the creatures down. And a mysterious teenage mage who calls himself a “Merlin” and who attempts—and fails—to wipe Bree’s memory of everything she saw.

Het vervolg op Legendborn wilde ik super graag al veel eerder lezen, maar mijn pre-order werd gecanceld en ik kwam op de wachtlijst te staan. Inmiddels heb ik het boek ein-de-lijk binnen!

Bloem 1&2 – Kevin Panetta, Savanna Ganucheau (illustrator)
Hoewel Ari Kyrkos het als kleine jongen heerlijk vond om zijn vader te helpen in de familiebakkerij, ziet hij zichzelf dat niet zijn hele leven doen. Hij wil naar de grote stad om bekend te worden met zijn muziek. Maar als hij sollicitatiegesprekken afneemt om een goede vervanger te vinden voor in de bakkerij, leert hij Hector kennen.
Hector is dol op bakken en is relaxed, grappig en knap. Terwijl ze samen het ene brood na het andere bakken, lijkt er iets op te bloeien tussen de twee jongens… als Ari het tenminste niet verpest.

Van een vriend van mij ontving ik beide comics uit de serie voor mijn verjaardag. Hij is er al jaren enthousiast over, dus nu kan ik van het verhaal genieten!

Het geheime leven van kleuren – Kassia St. Clair
In Het geheime leven van kleuren heeft Kassia St Clair haar levenslange obsessie met kleuren gegoten in een uniek boek, waarin ze betoverende verhalen vertelt over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen. Waarom wordt de maagd Maria in de Renaissance bijna altijd in het blauw afgebeeld? Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? Het geheime leven van kleuren gaat over mode en politiek, kunst en oorlog, over het geel van Van Goghs zonnebloemen, over Picasso’s blauwe periode, over het rood in de grottekeningen van Lascaux en over de fluorescerende kleuren van punk.
Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Ik ben dol op mode en marketing en wat is daarbij belangrijk? Kleuren! Welke kleur iets is zegt heel veel over dat product, afbeelding, etc. Oh, en ik ben ook dol op feitjes en dat weet een van mijn beste vriendinnen, dus daarom gaf ze dit boek aan mij voor mijn verjaardag.

Welk boek is jouw favoriet die je afgelopen maand kreeg of kocht?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.