Lente in boeken ’21

Gepost op 20 januari 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Afgelopen weekend hadden we nog sneeuw, maar toch wordt het elke dag steeds pas later donker. En ik kan er enorm van genieten dat het prachtige lenteseizoen aankomt.

Laten we beginnen met Best of YA. Ze komen uit met verschillende boeken, maar een van de boeken waar ik enorm naar uitkijk is 10 Truths en een Dare. Dit boek is door dezelfde auteur, Ashley Elston, geschreven als het boek 10 Blind Dates. Ik vond dat verhaal oprecht, origineel en het voelde alsof ik erbij was. De schrijfstijl is vlot, maar de auteur slaat geen details over en zorgt voor enorm veel sfeer. Wie weet wat ik van haar nieuwe boek zal gaan vinden.
Een ander boek die me leuk lijkt is Fin & Rye geschreven door Harry Cook. Het is al even geleden dat ik contemporary heb gelezen, aangezien ik de laatste tijd steeds meer fantasy lees, dus de boeken van Best of YA zouden een fijne afwisseling kunnen zijn.

Over fantasy gesproken… ik ga door met het bespreken van de boeken die onder andere uit zullen komen bij Blossom Books. Als ik ergens niet op kan wachten dan is het wel dat de Grisha op Netflix verschijnt in april. Maar tot dan kunnen we gelukkig uitkijken naar Leigh Bardugo haar nieuwe boek die je ook als prop zal zien liggen in de Netflix serie en dat is Boek der Heiligen. Ik krijg trouwens nu wel heel erg veel zin in om de gehele Grisha serie te gaan lezen voor de Netflix serie uitkomt!

Voor bovenstaande boek bij Blossom Books uitkomt, zal als het goed is eerst De erfenis van Jennifer Lynn Barnes verschijnen. Ik vond haar boek De Fixer tof en zeer ondergewaardeerd.

Kass Morgan komt samen met Danielle Paige met een nieuw boek in een nieuwe serie genaamd De Raven. Het boek gaat over de peronages Vivi Devereaux en Scarlett Winter die gaan studeren aan de universiteit van Westerly, waar ze zich aansluiten bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven. Hoe tof klinkt dit?!

Last but not least komt uitgeverij Blossom Books ook met een nieuwe editie van het prachtige boek 67 seconden namelijk een graphic novel. Ik ben benieuwd naar hoe het er uit zal komen te zien. Om eerlijk te zijn weet ik niet wat ik kan verwachten en het is dan ook even wachten op dit boek aangezien het is uitgesteld tot april.

We zijn trouwens nog niet klaar met verhalen over heksen, want in mei komt bij Harper Collins het vervolg uit van Heks & jager: Bloed & honing. Wat ik enorm leuk aan het eerste deel vind is dat het verhaal afspeelt in Frankrijk dat zie je niet in veel YA boeken.

De uitgeverij komt ook met een nieuwe Julie Kagawa!!! Drie uitroeptekens is absoluut nodig want het verhaal van Puck gaat verder in het nieuwste boek De IJzerraaf in een gloednieuwe serie genaamd Evenfall. Voor dit boek werk ik samen met Harper Collins en heb er ongelooflijk veel zin in om mijn enthousiasme over dit boek te delen.

Zomer & Keuning is de uitgeverij voor wie ik ook freelance en het leukste is als werk die jij hebt gelezen in overleg met de uitgever uitgegeven gaat worden. Ik ben enorm trots op mijn freelancefunctie en nu nog meer omdat er een flink aantal boeken uit zullen komen die ik heb gelezen, zoals de Long Acre-serie. Deze serie verscheen afgelopen zomer als e-book only, maar omdat de e-books het heel goed hebben gedaan is besloten om het boek ook als fysiek exemplaar uit te brengen. Al de vier de delen zullen begin februari op dezelfde dag verschijnen, dus je kan meteen doorlezen wanneer je een deel uit hebt.

In mei komt Holly Martin met een nieuwe serie Het familiehotel van Sapphire Bay. Echt een enorme aanrader en ik vind dit tot nu toe haar beste boek! Martin schrijft heerlijke feelgood over plekken waar ik het liefst meteen naartoe zou willen verhuizen.

Naar welke boeken kijk jij uit?

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.