Lifeblog

Gepost op 23 december 2014 door Katja in persoonlijk / 10 Comments

Heey iedereen,

Minstens één keer in de week krijg ik een bericht van iemand met de vraag wat voor soort blog ik heb. Helaas krijg ik zo af en toe ook berichtjes waarin deze vraag nogal erg dringend wordt gesteld. En dat ze me gaan ontvolgen als ik geen boekenblog heb of om andere redenen.

Ik vind dit erg jammer. Vooral aangezien ik meteen in mijn eerste blogje heb uitgelegd dat deze blog mijn persoonlijkheden bij elkaar brengt, want ik ben niet alleen de boekenwurm en het modemeisje. Ik vind het heerlijk om te ‘verven’ op mijn nagels tijdens dat ik een film kijk. Deze blog is voor mij bedoeld om mezelf te kunnen zijn en één van mijn doelen was/is, om meer mensen te vinden die het zowel leuk vinden om uren door te brengen in een boekenwinkel als in een kledingwinkel.

Ik kwam er achter dat veel mensen wilden dat ik een stempel op mijn blog zou drukken. Want wanneer ik naar deze mensen een mail terug stuurde dat mijn blog ‘a la Katja’ was kreeg ik vaak boze reacties terug…

Laatst was ik met een vriendin aan het praten over mijn blog en over de stempel die ik het eventueel zou kunnen geven, want een boekenblog dekt de lading niet maar ook beauty blog doet dat niet. Zij kwam er toen mee om het een Lifeblog te noemen. Ik blog eigenlijk (bijna) elke dag over iets wat mij in mijn dagelijks leven bezig houd. De ene dag is dat boeken en op andere dagen is het iets over nagellakjes.

Wel ben ik van plan om mijn blog in 2015 wat persoonlijker te maken dan het nu al is. Ik wil meer stukjes schrijven over mezelf en mijn Bucket List. Ook wil ik meer stukjes schrijven over theater en films, want dat heb ik dit jaar nauwelijks gedaan.

Dus met andere woorden als ik nu met iemand praat over wat voor een soort blog ik heb, dan zeg ik dat ik een lifeblog heb. Want dat is de stempel die ik ook zelf op mijn blog wil drukken en die de lading dekt over alles wat ik schrijf op deze blog.

Vandaag komt er geen artikel of iets anders online, maar ik hoop dat ik op deze manier de grote vraag heb kunnen beantwoorden.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


10 responses to “Lifeblog

  1. Jeetje vervelend dat je boze reacties krijgt. En jammer dat mensen alles ook in hokjes willen plaatsen. Ik vind het zelf leuk dat je meerdere dingen doet, al zal ik misschien minder vaak naar je beauty posts kijken dan naar je boekenposts (maar ja ik vind boeken dan ook leuker om over te lezen dan beauty, gelukkig zijn mensen verschillend 😛 ), maar ik vind wel dat je blog opvalt tussen de andere blogs. Dus hopelijk ga je vooral door met wat je zelf leuk vindt 🙂

  2. ik vind het juist zo leuk dat jouw blog zo verschillend is. mijn blog gaat zelf ook over de dingen die ik leuk vind. het is gewoon jouw eigen stukje op het grote internet en dat moet je kunnen inrichten zoals jij het wilt. mensen worden al te veel in hokjes geduwd.

  3. Wat vervelend dat je zo’n reacties krijgt. Blogs zijn heel persoonlijk en ik vind het raar dat andere mensen proberen om je te dwingen tot het kiezen van een label voor je site. Ik schrijf zelf voornamelijk over boeken, maar dat betekent niet dat ik nooit eens iets anders lees (of schrijf) dan boekgerelateerde artikelen. Ik vind dat je het heel goed hebt opgelost door het een lifeblog te noemen 🙂

  4. Wat stom dat je zulke opmerkingen krijgt! Ik krijg ze zelf gelukkig niet, maar als ik weer eens de blogtip ‘kies een niche’ lees ga ik er ook altijd wel over nadenken… Maar ik vind het zelf het leukst om over allerlei dingen te schrijven en ik vind het op andere blogs ook leuk om allerlei dingen te lezen, dus dan is het goed, toch? 🙂 Die niche is helemaal nergens voor nodig!

  5. Marjolein Mous

    Wat belachelijk dat mensen je zulke mailtjes sturen. Je blog is leuk om te lezen en daar gaat het om! Ik vind het soms zelfs jammer dat ik mijn blog een stempel heb gegeven omdat ik juist eigenlijk nog meer met mijn lezers wil delen. (zoals inderdaad ook theater films enz). Dus ik ben zelfs een beetje positief jaloers.

    Super goed van je dat je gewoon lekker door gaat met je eigen ding! Want bloggen draait niet om de beste en de grootste zijn maar om lekker jezelf te zijn. Waarom zouden we anders een blog willen lezen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.