Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison

Gepost op 14 augustus 2015 door Katja in Boeken / 6 Comments

Lobsters: een extreem awkward liefdesverhaal – Tom Ellen & Lucy Ivison

 

Titel: Lobsters

Auteur: Tom Ellen & Lucy Ivison

Verschenen: juni 2015

Pagina’s: 304

Uitgever: Blossom Books

Waardering: 8/10

Hilarisch, romantisch en ongelooflijk awkward!

Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee

Wauw, deze auteurs weten de gedachtes van een tiener zo goed te verwoorden dat ik er bang van werd. Vele malen moest ik tijdens het lezen van het verhaal terug denken aan mijn eigen middelbare schoolperiode. Sommige dingen waren voor mij toen zo belangrijk, terwijl ik nu om die dingen niets meer geef.

De personages vond ik voor een luchtig verhaal erg goed uitgewerkt, dat zorgde er ook voor dat ik het boek met veel plezier las. Ik vond het erg fijn dat de 2 hoofdpersonages, een jongen werd geschreven door de mannelijk auteur en de meid door de vrouwelijke auteur. Dit element maakte het verhaal nog realistischer.

Naast dat de hoofdpersonages in mijn ogen erg realistisch overkomen, zijn de andere personages ook erg herkenbaar. Want wie kent er nou niet een Stella? Op de middelbare school was mijn beste vriendin een Stella. Zij kreeg altijd (maar dan ook echt altijd) de jongens, iedereen wilde vrienden met haar zijn, etc. Achteraf bleken wij nooit echte vriendinnen te zijn geweest, maar of dat hetzelfde is als wat er gebeurd in ‘Lobsters’?

Niet alleen de personages zijn herkenbaar, maar ook de uitjes en niet te vergeten alle awkward situaties waarin je dag in dag uit in belandt! Ik moest dan keihard lachen en weerhield mij er nog maar net van om geen facepalm te doen.

Ga jij ‘Lobsters’ lezen?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


6 responses to “Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison

  1. Eva

    Ik heb een week geleden ook net Lobsters uitgelezen en ik vond het ook een zeer lekker luchtig en grappig boek om tijdens deze zomervakantie te lezen (: Ik heb er ook een recensie over geschreven en ik heb Lobsters een 4/5 gegeven ^^

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.