Maart & April Book Haul 2019

Gepost op 7 mei 2019 door Katja in Boeken / 0 Comments

Tijd voor een nieuwe book haul! Het is vooral een mix van contemporary, dystopie en fantasy.

Gewist – Teri Terry
Kyla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren.
Ze is Gewist.
Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans – zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?

Op het moment ben ik dit boek nog aan het lezen en het leest enorm vlot. In ieder geval wil ik de uitgeverij bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar. Het was leuk om de auteur te mogen ontmoeten op YALFest!

Ingesloten – Samira Ahmed
‘Ik leef niet meer volgens een kalender, ik kijk niet meer naar data. Er is alleen toen en nu. Er is alleen wat we ooit waren, en wat we geworden zijn.’
De zeventienjarige Layla Amin en haar ouders worden ‘s avonds overvallen door een militaire eenheid die hen meeneemt naar een interneringskamp voor Amerikaanse moslims. Met behulp van haar vriendje buiten het kamp, haar nieuwe vrienden in het kamp en een onverwachte bondgenoot vecht Layla voor haar vrijheid, en begint langzaam maar zeker een revolutie tegen de directeur van het kamp.


Ik was in de boekhandel wat aan het rondneuzen en toen zag ik dat dit boek er net werd neergelegd. Op YALFest kon ik het meteen laten signeren en deze donderdag ga ik naar de leesclub van Paagman in Den Haag.

Feministen dragen geen roze en andere leugens
Feministen hebben okselhaar, haten mannen en mogen geen lippenstift op, toch? Niet helemaal.
In Feministen dragen geen roze (en andere leugens) vertellen meer dan vijftig vrouwen – van Hollywoodactrices tot tieneractivisten – hun verhaal, aangevuld met een aantal bijdragen van toonaangevende Nederlandse feministen. Dit is een inclusief boek dat de online beweging verbindt met academische denkers, en waarin alle soorten feminisme worden beschreven.


Wat heerlijk om zo nu en dan even een essay te lezen. Heerlijk echt zo’n boek om te lezen onder genot van een kop thee voor wanneer je maar even de tijd hebt. Bedankt uitgeverij Blossom Books voor het sturen van dit exemplaar.

Deze beiden boeken zaten in mijn Fairyloots de afgelopen maanden. Ik heb deze boeken al uitgebreid besproken in mijn TBR van deze maand en die kan je hier lezen.

Viper – Bex Hogan
Marianne has been training to be the Viper for her entire life – to serve and protect the King and the citizens of The Twelve Isles – but to become the Viper and protect the islands she loves she must find the strength to defeat her father.

Dit boek was de kers op de taart van de jubileum box van Fairyloot. In die box zat namelijk niet één maar twee boeken! Super tof en ik ben nieuwsgierig geworden naar dit verhaal.

Op YALFest zaten er ook nog twee boeken in mijn goodiebag. Iedereen kreeg De kleuren van magie van V.E. Schwab en daarnaast waren er volgens mij 3 of 4 andere mogelijkheden wat er in kon zitten. Zelf had ik Dysatsers van P.C. Cast en Kristen Cast gekregen. Daar had ik al op gehoopt. Ik kon het boek aanvragen ter recensie-exemplaar, maar op het moment heb ik daar geen tijd voor dus besloot ik toen om het niet aan te vragen. Super blij dus dat ik het boek op deze manier heb gekregen. En in mijn tas zat ook nog de goudenticket! Lees daar meer over in mijn YALFest Haul.

Een paar boeken die ik totaal vergeten ben om op de foto te zetten, maar wil heb gekregen/gekocht in de afgelopen twee maanden zijn Normale mensen en van lieve Ajita kreeg ik Wat als dit het is.

Wat is het leukste boek die jij hebt gekocht/gekregen afgelopen maand?

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.