Maart & April Book Haul 2020

Gepost op 4 mei 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

De maanden maart en april zijn vrij uiteenlopend in genres aan boeken die ik heb gekocht en gekregen. Van romans tot een comedy tot een baksteen van een fantasy.

The Love Hypothesis – Laura Steven
Physics genius Caro Kerber-Murphy knows she’s smart. With straight As and a college scholarship already in the bag, she’s meeting her two dads’ colossal expectations and then some. But there’s one test she’s never quite been able to ace: love. And when, in a particularly desperate moment, Caro discovers a (definitely questionable) scientific breakthrough that promises to make you irresistible to everyone around you, she wonders if this could be the key. What happens next will change everything Caro thought she knew chemistry – in the lab and in love.
Is her long-time crush Haruki with her of his own free will? Are her feelings for her best girl friend some sort of side-effect? Will her dog, Sirius, ever stop humping her leg?

Een nieuwe Laura Steven viel onlangs bij mij op de mat. Ondanks dat ik zelf degene ben geweest die de flaptekst in deze blogpost heeft geplaatst… heb ik het niet gelezen. Ik wil mezelf namelijk verrassen. Maar Laura kenende dat het weer een goed boek zal zijn.

Huis van aarde & bloed – Sarah J. Maas
Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.
In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Dit boek heb ik als recensie-exemplaar ontvangen. Huis van aarde & bloed klinkt als een hele toffe urban fantasy. Maar oh, wat een dikke pil. Over 900 bladzijden lang. ik ben erg benieuwd hoe lang ik over dit boek ga doe.

Schaduw me/onthul me – Tahereh Mafi
[Flaptekst Vrees me]
Ik ben een monster – Ik heb een gave
‘Je kunt me niet aanraken,’
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,

maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.
Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Even een novella aangeschaft gezien ik hoop te vorderen met het lezen van deze serie.

Het winkeltje in Cockleberry Bay – Nicola May
Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin allemaal niet mee. Als ze een vervallen winkeltje erft in een rustig dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat de winkel niet verkocht mag worden. Ze mag hem alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken.

Ik heb zelf in Devon gewoond, dus ik denk dat het lezen van dit boek daarom extra speciaal zal zijn. Erg benieuwd of dit verhaal voelt als thuiskomen.

Tiny pretty things – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton
‘Ik wil helemaal niet gelukkig zijn. Ik wil alleen de beste zijn.’
Een exclusieve balletschool in Manhattan, New York. Drie meisjes die er alles aan doen om de top te bereiken, ook als ze daarvoor moeten liegen, opofferen, manipuleren of bedriegen. Dompel je onder in de wereld van spitzen, tutu’s en het gevecht om dé hoofdrol te mogen dansen in De Notenkraker.

Oké, dit lijkt me echt een heel tof boek! Het was mijn plan om dit jaar naar New York te gaan en in Engeland naar een balletvoorstelling. Zoals het nu lijkt gaan beiden niet door, maar ik kan gelukkig wel een combinatie van die twee lezen in dit boek.

Mijn jaar na jou – Nina de Pass
Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk de bedoeling was.
Oudjaarsavond, San Franciso. Het feest van het jaar eindigt in een tragisch ongeluk. Cara overleeft het. Haar beste vriendin Georgina niet.
Negen maanden later besluit Cara’s moeder dat een kostschool in de Zwitserse Alpen de nieuwe start is die haar rouwende dochter nodig heeft. Maar Cara weet dat het niks uitmaakt; Georgina is weg en niets zal haar terugbrengen.
Op haar nieuwe school weet niemand iets over Cara’s verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar hoe ze ook haar best doet om afstand te bewaren, haar nieuwe vrienden breken de muur die ze zo zorgvuldig had opgebouwd langzaam af. Vooral de ongewone, oprechte Hector, die beter dan wie dan ook begrijpt hoe ze zich voelt. Hoe dichter Cara naar Hector toe groeit, hoe meer Georgina wegglijdt. Het leven omarmen betekent dat ze het verleden moet loslaten, maar Cara weet niet zeker of ze wel een tweede kans verdient.

Een kostschool in Zwitserland? Dat lijkt me echt onwijs gaaf! Ik heb dit boek al heel veel voorbij zien komen op social media en ben daarom erg benieuwd wat ik van dit boek zal gaan vinden.

Heb jij veel verschillende genres aangeschaft/gekregen? Of van hetzelfde genre?

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.