Maart en April Book Haul 2018

Gepost op 1 mei 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

Aangezien ik steeds minder boeken koop, plaats ik nog maar eens in de twee maanden een book haul. Echter, zijn er deze keer wel een wat meer boeken in mijn kast bijgekomen dan standaard. Kijk je mee?

The Exact Opposite of Okay – Laura Steven

Izzy O’Neill hier! Straatarme wees, ambitieuze cabaretier en Ongelooflijke Slet, als je de roddelsites tenminste mag geloven…

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriend Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als het dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

Hoe tof is het dat ik de auteur mocht ontmoeten op YALFest? Inmiddels is dit exemplaar gesigneerd en staat het in mijn boekenkast te pronken.

Children of Blood and Bone – Tomi Adeyemi

Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.

Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen.

Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand…

Ik hoor al veel mooi verhalen over dit boek en ik kan niet wachten om het boek zelf te gaan lezen! De auteur vond ik super tof tijdens YALFest. Helaas heb ik het boek niet op tijd kunnen lezen, maar hopelijk heb ik deze zomer meer tijd.

The Falconer – Elizabeth May

She’s a stunner.
Edinburgh, 1844. Eighteen-year-old Lady Aileana Kameron, the only daughter of the Marquess of Douglas, has everything a girl could dream of: brains, charm, wealth, a title—and drop-dead beauty.

She’s a liar.
But Aileana only looks the part of an aristocratic young lady. she’s leading a double life: She has a rare ability to sense the sìthíchean—the faery race obsessed with slaughtering humans—and, with the aid of a mysterious mentor, has spent the year since her mother died learning how to kill them.

She’s a murderer.
Now Aileana is dedicated to slaying the fae before they take innocent lives. With her knack for inventing ingenious tools and weapons—from flying machines to detonators to lightning pistols—ruthless Aileana has one goal: Destroy the faery who destroyed her mother.

She’s a Falconer.
The last in a line of female warriors born with a gift for hunting and killing the fae, Aileana is the sole hope of preventing a powerful faery population from massacring all of humanity. Suddenly, her quest is a lot more complicated. She still longs to avenge her mother’s murder—but she’ll have to save the world first.

Whoop, whoop dit boek kocht ik omdat ik naar Schotland ga/ging. En ik wilde graag een boek lezen die zich afspeelde in de stad waar ik ook verblijf, Edinburgh.

Onthoud dit als je verdrietig bent – Maggy van Eijk

Maggy worstelt. Soms met het leven maar vooral met zichzelf. Naast haar leven als jonge vrouw in hartje Londen – met bijbehorend sprankelend leven – stuitert ze van paniekaanval naar zelfbeschadiging en van depressie naar overmatig drinken.

Maar, tegenwoordig heeft ze een gereedschapskist vol handvatten die haar helpen staande te blijven als haar hoofd op hol slaat. Zo weet ze waar ze het beste kan huilen in het openbaar (in een bikramyogales bij een zelfscankassa of achter in een Uber), waar ze blij van kan worden (een te gekke band ontdekken op Spotify, honden knuffelen en een opgemaakt bed) en waar ze het gevoel van krijgt dat ze leeft (haar nagels in een neonkleur lakken, zoute drop eten en de handstand doen).

Van uitgeverij Het Spectrum kreeg ik dit boek toegestuurd. Tegenwoordig vind ik het erg fijn om non-fictie boeken af te wisselen met fictie. Ik heb al een stukje in het boek gelezen en ik moet zeggen dat ik op een positieve manier verrast ben door de schrijfstijl.

Scarlet en Levana – Marissa Meyer

[Om spoilers te voorkomen is dit de flaptekst van Cinder.]

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Cinder is gebaseerd op het sprookje van Assepoester en het eerste deel van The Lunar Chronicles.

Na Cinder wilde ik meteen verder lezen! Cress had ik al in huis, maar dat was een deel 3… Dus hup, snel deel 2 gekocht en omdat ik toch bezig was ook maar meteen deel 4 aangeschaft.

Dag 21 – Kass Morgan

[Om spoilers te voorkomen is dit de flaptekst van De 100.

De aarde is onleefbaar geworden. In het ruimteschip waar de mensheid leeft, raken de voorraden langzaam op…

Het lijkt een onmenselijke oplossing: honderd jeugdgevangenen worden teruggestuurd naar de aarde om te zien of ze kunnen overleven. Krijgen ze een tweede kans of is dit voor hen het einde?
Clarke droomde al jaren van de aarde en wilde er samen met haar ouders naartoe. Nu moet ze alleen. Voor Glass betekent het dat ze iemand moet achterlaten tegen wie ze nooit meer zal kunnen zeggen waarom ze écht werd opgepakt. Bellamy en Wells behoren niet tot de honderd gevangenen, maar willen allebei mee om iemand te beschermen. Tegen welke prijs doen ze dit?

De honderd moeten samen proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als al je lotgenoten een crimineel verleden hebben?

Tijdens YALFest kreeg ik, doordat ze auteur aanwezig was, helemaal zin om verder te gaan lezen in de serie. Ik kon het daarom niet laten om het vervolg deel in de serie te kopen.

Wie weet – Jannah Loontjes

Amsterdam, januari 2015, de avond voor de grote protestmars ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op Charlie Hebdo. Manon, Mohammed, Philip, Justus, Liv en Bertrand dineren bij Paul in zijn chique huis. Ze zijn bevriend en deels familie. Het lijkt een vrolijk diner, maar ondertussen gaat het er hard aan toe; steken onder water, beschuldigingen en meningsverschillen domineren de gesprekken.

Alle zeven worstelen ze met zorgen die deze tijd met zich meebrengt. Manon is docent aan de universiteit waar studentenopstanden dreigen. Paul is effectenhandelaar, een beroep waar zijn broer Philip op neerkijkt. Hun dochter Liv wordt op social media gepest. Mohammed, zelf ongelovig, wordt door Paul steevast als moslim aangesproken. Onder een sociaal drama dat zich tussen de personages ontspint, broeit de grotere wereldpolitiek.

Dit boek heb ik ontvangen, omdat ik een workshophouder ben tijdens het symposium van mijn school. De auteur van dit boek zal dan namelijk aanwezig zijn. Ik kreeg dit boek thuisgestuurd van mijn coördinator journalistiek, zodat ik me alvast kan inlezen.

Natuurlijk is acht boeken nog steeds niet erg veel, maar vorige keer waren het maar twee fysieke exemplaren. Haha, ik ben benieuwd hoeveel boeken mijn kast rijker wordt in de komende twee maanden.

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.