Mei en Juni Book Haul 2017

Gepost op 9 juli 2017 door Katja in Boeken / 1 Comment

In de maand mei had ik twee boeken die mijn boekenkast kwamen vergezellen, maar in de maand juni kwamen er aardig wat meer bij. Kijk je mee met mijn book haul van de maanden mei en juni?

A line made by walking – Sara Baume

In elke boekhandel die ik inliep toen ik in Ierland was zag ik dit boek. Het boek was net uitgekomen en had verschillende prijzen gewonnen. Toen ik de flaptekst van het boek las (iets wat ik bijna nooit doe) sprak het boek mij enorm aan. Het gaat over een 25 jarige vrouw in Ierland en dan is er een één of ander tof avontuur. Dus ik ben enorm benieuwd naar dit boek en ik kan niet wachten om weer even terug te zijn in het smaragdgroene land.

To air the soul, throw all the windows wide – Mary Dorcey

Ook dit boek heb ik gekocht in Ierland. Of nouja boek het is een dichtbundel. Het bijzondere is dat ik deze dichtbundel heb gekocht in de winkel waar de boekpresentatie werd gehouden van deze bundel. Grappig dat ik van elke dichtbundel die kon kopen nou net deze had gekocht. De boekverkoper vertelde mij dit bij de kassa.

Al het moois is niet verloren – Danielle Younge-Ullman / IJs als vuur – Sara Raasch / The Hate U Give – Angie Thomas

Deze drie boeken heb ik mogen ontvangen van de uitgeverijen. Van The Hate U Give heb ik inmiddels al een recensie online staan op de blog. Ik heb enorm genoten van dit boek en heb het dan ook binnen een paar dagen uitgelezen. IJs als vuur ben ik op het moment aan het lezen en vind het tot nu toe erg spannend.

Voor deze zomer Al het moois is niet verloren aan de beurt om te lezen. Toen ik nog bij Best of YA stage liep, was dit een titel waarbij ik mee mocht kijken. Ik heb van dit boek ook het hele proces zien vanaf het moment dat het aangekocht werd tot de cover uitkiezen. Maar gelezen? Nee, dat heb ik nog niet gedaan. Dus dat komt deze zomer.

Hof van vleugels en verwoesting – Sarah J. Maas / 13 minuten – Sarah Pinborough / Disruptor – Arwen Elys Dayton

Deze mooie boeken heb ik mogen ontvangen van mijn oud redacteur collega’s van Best of YA. Ik mocht namelijk 3 boeken uitzoeken als cadeau toen ik wegging en ik koos voor deze boeken. Alle drie lijken ze me ontzettend spannend.

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Saenz

Ga dit boek lezen! Twijfel je nog? Niet doen en lees het boek. Dit boek is zo prachtig geschreven. Ik heb het boek met een lach en een traan gelezen. De humor is erg origineel en komt uit onverwachte hoeken. Echter wist de auteur mij soms ook te roeren en kon hij bij mij verschillende emoties los maken. Het boek raakte mij zo omdat ik alles wat er gebeurde in het verhaal voor me zag. Als een film speelde het boek voor mijn ogen af, maar dan wel in 3D want ik had serieus het idee dat ik de personages kon aanraken.

De mensenmarkt – Donna Freitas

Unplugged vond ik een enorm goed boek. Ik ben dol op het filosofische aspect en helemaal super is het dat ik Donna daarover kon interviewen. Dit boek is inmiddels al een tijdje uit, maar ik kijk er enorm naar uit om het boek in alle rust te gaan lezen. O, en ik heb nog leuk dingen in petto voor dit boek. Dus blijf zeker mijn blog in de gaten houden als je dit boek leuk vindt.

Did I mention I need you? – Estelle Maskame / 13 reasons why – Jay Asher

Deze boeken had ik al ergens in april gekocht, maar op de één of andere manier was ik het vergeten om toen in mijn book haul te plaatsen.

Helemaal het einde – Lisette Jonkman

Onlangs was de boekpresentatie van het nieuwe boek van Lisette Jonkman. Ik heb dit exemplaar toen ook daar gekocht en laten signeren door de auteur.

When Dimple met Rishi – Sandhya Menon

Op verschillende had ik goede berichten over dit boek gehoord. Het lijkt mij een heerlijk zomers boek en ben het daarom ook van plan om het deze zomer te gaan lezen. Ik kan niet wachten of ik net zo positief ben als de recensies die ik tot nu toe over dit verhaal heb mogen lezen.

Liefs,

Tags: ,


One response to “Mei en Juni Book Haul 2017

  1. Mooie Haul Katja! Disruptor, Hof van Vleugels en Verwoesting en Disruptor zijn alle drie hele goede boeken! Ik ben benieuwd wat je vindt van Al het moois is niet verloren, aangezien ik geen idee heb of dat boek iets voor mij is. Veel leesplezier alvast! 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.