Mid Year Book Freak Out Tag – 2021

Gepost op June 23 2021 door Katja in Boeken / 1 Comment

De tijd lijkt voorbij te vliegen toen ik me realiseerde dat we alweer bijna op de helft van het jaar zitten!

1. best book you’ve read so far in 2021.

Wanneer ik deze blog typ heb ik al best veel boeken gelezen en ook al een flinke stapel manuscripten doorgenomen voor mijn werk. In totaal heb ik al zo’n 44 boeken gelezen dit jaar. Best bizar, want het is al een aantal keren voorgekomen dat ik dat aantal in een heel jaar las. Het is daarom wat lastiger kiezen wat mijn favoriet tot nu toe is in 2021. Dit jaar heb ik ook een aantal rereads gedaan, maar die tel ik voor het gemak even niet mee, want daar zit List & Leugens tussen en dat boek is een van mijn favoriete boeken die ik ooit heb gelezen. Ik denk dat ik ga voor If I Had Your Face van Frances Cha. Geen YA boek deze keer. Wellicht omdat ik ouder begin te worden en het genoemde boek veel beter bij mijn huidige wereldbeeld past?

2. best sequel you’ve read so far in 2021.

In dit geval ga ik toch naar mijn rereads kijken, want wat vond ik het heerlijk om Dreiging en Duisternis opnieuw te lezen!

3. new release you haven’t read yet, but want to.

Oeh, dat zijn er best veel! Het oordeel van de wolf, maar die heb ik nog niet in mijn kast staan, aangezien het boek vandaag (wanneer deze blog online is gekomen) uitkomt.
Een boek die recent is uitgekomen en ongelezen in mijn kast heb staan is Take Me Home Tonight van Morgan Matson. Ik denk dat het boek perfect is om te lezen in de zomer.

4. most anticipated release for the second half of the year.

Het eerste wat in me opkwam is het vervolg op De erfenis genaamd De verloren erfgenaam. Ik ben erg nieuwsgierig hoe het mysterie verder gaat.

5. biggest disappointment.

Bloed & Honing. Ik vond het eerste deel leuk, maar het tweede deel vond ik echt verschrikkelijk…

6. biggest surprise.

If I Had Your Face. Ik wilde al voor langere tijd wat meer verschillende soorten boeken lezen en dit boek heeft me tot nu toe het meeste verrast. Niet voor niets is het verhaal tot nu toe mijn favoriet van 2021.

7. favourite new author. (debut or new to you)

Frances Cha. Ja, dus opnieuw If I Had Your Face. Op het moment zijn er nog geen andere werken van haar gepubliceerd, maar ik kijk uit naar de dag dat ze met een nieuw boek komt.

8. newest fictional crush.

Geen nieuwe, want als ik al een crush heb op iemand uit een boek, dan kende ik hem al van eerder gelezen boeken. Nikolai! Helaas, geen nieuw antwoord op deze vraag.

9. newest favourite character.

Zoya uit de Grishaverse begin ik steeds leuker te vinden. Ze is zowel mentaal als fysiek sterk. Kan niet wachten op Het oordeel van de wolf!

10. book that made you cry.

Geen? Nee, ik huil niet snel. Hmmm, misschien wel bij Het familiehotel van Sapphire Bay. Ondanks dat ik dat boek eerst als manuscript had gelezen, las ik het boek dit jaar opnieuw als Nederlands uitgegeven editie en er waren wel een aantal stukjes in het boek die ik super mooi vond beschreven.

11. book that made you happy.

De prins en de naaister is zo’n prachtig boek! Het maakt me extra blij dat deze parel van een verhaal is uitgegeven in het Nederlands. Ook bezorgde Rood, wit & koningsblauw een glimlach op mijn gezicht.

12. most beautiful book you’ve bought so far this year (or received)

Boek der Heiligen! Wow, gewoon wow. Dat boek is zooooooo ontzettend mooi. Ik ben onwijs blij dat Blossom Books heel veel moeite heeft gedaan om er zo’n prachtig exemplaar van te maken. En toen ontving ik het boek ook nog eens als verrassing van de uitgeverij. Super lief!

13. what books do you need to read by the end of the year?

The Box in the Woods van Maureen Johnson. Ik sprong een gat in de lucht toen het bleek dat er een nieuw deel van de serie zou uitkomen. Inmiddels is het boek uit en ik heb er heel veel zin in om er weer naar te luisteren via Storytel zoals ik ook heb gedaan met de eerder uitgekomen delen.

Welk boek wil jij hebben gelezen voor het einde van het jaar?

Liefs,

Tags: , , ,


One response to “Mid Year Book Freak Out Tag – 2021

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.