Mijn 5 favoriete BTS nummers

Gepost op 16 juni 2022 door Katja in KPOP / 0 Comments

BTS bestaat sinds deze week 9 jaar en daarom leek het me leuk om mijn favoriete nummers te delen!

De leden van BTS nemen op het moment rust en gaan zich meer focussen op hun solo carrières. Volgende maand al zal J-Hope met zijn eerste solo album komen en ik ben heel benieuwd! Hij heeft al eerder een mixtape gemaakt en dat is voornamelijk een vrolijke plaat. Voor het nieuwe album gaat hij echter ook een andere kant van hemzelf laten zien. De andere leden zullen in de komende maanden en jaren volgen met hun albums. Zelf kijk ik het meeste uit naar het werk van Namjoon/RM, aangezien zijn mixtape mijn favoriet is. Nu is het natuurlijk afwachten of hij in dezelfde lijn blijft of dat hij een andere muziekstijl gaat uitproberen.

Oké, onderstaande nummers heb ik voornamelijk gekozen omdat ze ook een muziekvideo hebben en dat is leuker om te delen vind ik dan alleen de naam van het nummer. Ze hebben zo ontzettend veel goede nummers, maar dit zijn een aantal nummers die ik heel veel heb geluisterd en bekeken toen ik net een ARMY werd.

No More Dream
De allereerste muziekvideo van de groep en het begin van de lange reis van BTS. Toen ik net K-pop ging luisteren vond ik eerst dat vrij veel hetzelfde klonk op een paar groepen na en BTS hun nummers vielen erg op omdat ze zo’n andere toon hebben. Eigenlijk best grappig, maar het heeft wel even geduurd voordat ik daadwerkelijk begon te luisteren naar BTS. Toen ik eenmaal naar de groep begon te luisteren was hun oude muziek meteen mijn favoriet. Mijn liefde voor de andere albums kwam pas later.

Danger
Dit nummer staat op het album Dark & Wild en leuk weetje: dit was voor mij het album dat mij een ARMY maakte. De donkere, hip hop en pop tonen was wat mij trok naar de groep. Al ben ik nu ook inmiddels enorm fan van hun lichtere nummers, maar toch begon het voor mij allemaal met hun “oude” muziek.

RUN
The Most Beautiful Moments in Life zal denk ik altijd mijn favoriete tijdperk van BTS zijn. Dark & Wild maakte me fan, maar deze era zorgde ervoor dat ik de groep nog beter wilde leren kennen.
Ook is dit tijdperk de start van de groep dat ze met een verhaallijn beginnen te werken.

DOPE
Dit nummer heeft zo vaak op repeat gestaan toen ik net een ARMY werd. In de muziekvideo zie je ook nog best een verschil tussen de leden in de vaardigheden die ze op dat moment hebben. Je kan meteen zien wie de dansers zijn en wie niet. Maar na deze era begin je bijna het verschil niet meer te zien. Ze groeiden enorm op alle vlakken. Als persoon en als groep.

Black Swan
Dit is het moment dat de groep zo’n enorme groei heeft doorgemaakt en dat kan je eigenlijk aan alles zien. Van de muziek tot de dans tot… nou ja eigenlijk alles.
Ondanks dat Black Swan een muziekvideo heeft, vind ik dit nummer een van de meest ondergewaardeerde nummers van BTS. Het is zo’n goed nummer waar ik nooit genoeg van zal krijgen!

Yet To Come (The Most Beautiful Moment)
Als bonus wil ik hun nieuwste video noemen. En euhm ja, het hoort een soort van bij mijn favoriete tijdperk van de groep. Daarnaast bevat de muziekvideo mijn favoriete elementen van BTS. Wellicht dat het je opvalt als je alle video’s hebt bekeken in deze blog?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.