Mijn derde reis van 2017 is naar…

Gepost op 8 april 2017 door Katja in Reizen / 6 Comments

Waar o waar gaat mijn derde reis van dit jaar naartoe? Nog steeds in Europa of ga ik toch ein-de-lijk buiten Europa op vakantie? Een citytrip of een rondreis? Mijn derde reis van 2017 is naar… Lees snel verder!

Oké, in afgelopen personal update schreef ik dat ik dit jaar waarschijnlijk niet meer op reis zou gaan tot eind dit jaar wanneer ik naar Schotland ga. Ha. Ha. Ha. Nog geen twee dagen later en het klopte al niet meer. En boekte ik mijn tweede vliegreis ooit. Onwijs spannend, want dit keer ga ik weer solo reizen. Niet omdat ik het niet naar mijn zin had om samen met vriendin Rosa naar Praag te gaan, maar omdat ik nou eenmaal een solo reiziger ben. Ik vind het fijn om rond te dwalen en zonder doel op vakantie te gaan. Want ja deze keer ga ik echt even op vakantie. Een week er tussen uit.

Maar waar naartoe? Wellicht kon je het al raden door bovenstaande foto. Ik ga naar Ierland! Dit land stond heel hoog op mijn lijstje om te bezoeken. Ondanks dat ik begin dit jaar een blog schreef over dat ik meer het zuiden van Europa wilde gaan opzoeken. Om precies te zijn ga ik naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. Aangezien ik een week ga ben ik van plan om ook een andere plek in het land te bezoeken. Iets waarvoor ik de trein/bus kan pakken en binnen een dag weer terug ben in de stad.

Ik vind het heel erg spannend om mijn tweede vliegreis al meteen alleen te reizen. Ik ben ervan overtuigd dat alles wel goed komt, maar toch krijg ik de kriebels in mijn buik als ik alleen al denk over inchecken en of ik wel in één keer goed loop. Eigenlijk vind ik alleen het gedeelte op het vliegveld spannend. Ik heb namelijk goed contact met mijn Airbnb host (bij wie ik slaap) en zij heeft mij al verteld hoe ik van het vliegveld makkelijk bij haar kan komen. En wauwie, ik heb even opgezocht in de wijk waar de host woont. Ze woont tegenover het grootste park in heel Europa en dichtbij de dierentuin. Even een stukje doorlopen en je bent al in het centrum van de stad. Of fietsen, want fietsen huren kan daar al voor maar vijf euro voor 3 dagen. Ik ben er nog niet over uit of ik de fiets pak in de stad, aangezien ik dan aan de andere kant van de weg moet fietsen. Of dat ik toch het openbaar vervoer pak. Maar even kijken waar ik zelf het fijnst bij voel.

Geheel onverwacht ga ik dus naar Ierland. Ik meende het namelijk echt toen ik mijn personal update plaatste dat ik had verwacht dat ik niet meer eerder op reis zou gaan tot Schotland. Maar toen kwam ik deze vliegdeal tegen en vond ik ook voor een redelijke prijs een slaapplek. Ik twijfelde niet langer en boekte mijn reis. Ook omdat ik weet dat als ik het niet had gedaan dat ik spijt zou gaan krijgen.

Ben jij al eens in Dublin geweest? Zo ja, welke plekken moet ik sowieso dan bezoeken?

Liefs,


Tags:


6 responses to “Mijn derde reis van 2017 is naar…

 1. Aaah Ierland! Ik heb daar vijf maanden gestudeerd en het land is echt ge-wel-dig. Als ik jou was zou ik ook zeker de Cliffs of Moher bezoeken, dat is ongeveer 2,5u rijden vanaf Dublin maar het is het echt waard! Ook Gledalough national park is echt prachtig en ligt relatief dichtbij Dublin! Vergeet in Dublin zelf niet de Temple Bar en de universiteit (inclusief Trinity Library) te bezoeken, want die zijn echt prachtig! Het gaat sowieso fantastisch worden. Ben heel benieuwd naar je verhalen. 🙂

  • Katja

   Oeh, goede tips! Trinity Library staat ook zeker op mijn lijst om te gaan bezoeken. Ik zal ook nog even een kijkje nemen op jouw blog voor inspiratie. 🙂

 2. Hendrik en Willie

  Hoi Katja
  Wat wij leuk vonden waren de guinness brouwerij, temple bar ( cultureel hart van dublin , zoek maar eens op ! )st patricks kathedraal,dublin castle verder zijn er ook veel musea
  Gr de buurtjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.