Mijn eerste reactie op seizoen 6B Teen Wolf

Posted on August 1 2017 by Katja in tv-serie / 6 Comments

30 juli 2017 was officieel het begin van het einde van één van mijn favoriete tv-series… Teen Wolf. En wat zal ik het gaan missen! Lees je mee wat ik van de eerste aflevering van seizoen 6B vind?

[Waarschuwing: deze blogpost zal spoilers bevatten van de eerste aflevering van seizoen 6B]

Het begin van de laatste 10 afleveringen van Teen Wolf begint erg rustig. Er ontstond een sfeer die ik herkende van het eerste seizoen in TW. Het duurt dan ook niet lang voordat de rust wordt verstoord door een nieuwe soort dreiging. Binnen de eerste 5 minuten lag ik ook in een deuk van het lachen. De humor zit er alweer goed in. En dan doel ik met name op het einde. 😉

Ik vond het erg opvallend hoe deze aflevering werd neergezet. Seizoen 1 en 2 hebben veel mist. Seizoen 3 gaat alles door een rode bril, seizoen 4 juist blauw, enz. en het laatste seizoen lijkt weer terug te gaan naar mist en ook meer horror. Niet elk seizoen was dat genre namelijk duidelijk aanwezig. Gek, want TW is oorspronkelijk meer een horrorshow. Voor mijn gevoel wilden de mensen achter de schermen bij TW precies deze sfeer creëren. Zodat ze op een mooie manier kunnen terugblikken en daarnaast is de cirkel straks rond. We hebben de personages zien opgroeien van net beginnen op de middelbare school, we hebben ze zien slagen en nu zijn ze onderweg naar college.

De nieuwe dreinging… ik weet niet wat ik daarvan moet vinden. Het enige wat ik er wel over kan zeggen is dat ik het een beetje ongeordend is. De hele aflevering is naar mijn idee wat rommelig en heeft niet echt een duidelijke lijn vanwaar het heengaat. Pas richting het einde van de aflevering krijg ik iets meer duidelijkheid, maar alsnog heb ik geen duidelijk beeld van de gehele aflevering.

Richting het einde kunnen we gelukkig Stiles zien! Het was niet zeker of de acteur ook dit seizoen weer in de serie zou gaan zitten, aangezien hij een contract had tot en met seizoen 6A. Gelukkig is hij terug! opvallend is wel dat de scenes waarin hij zit los staan van de andere acteurs. Net zo als in seizoen 6A. Van de hele aflevering moet ik bekennen dat ik de scenes met Stiles het leukst vond om te zien. Niet alleen omdat Stiles mijn favoriete personages is, maar omdat Stiles voor mijn gevoel de enige constante factor was in de hele aflevering. Alle andere personages waren meer bezig met opgroeien. Dat is ook het geval bij Stiles (Hallo, FBI!), maar hij blijft zijn eigen charme houden.

Helaas vond ik deze aflevering niet de duidelijke kick off start hebben waar ik op had gehoopt en verliep deze aflevering te rommelig. Hierdoor heb ik er niet zo veel van kunnen genieten als waar ik op had gehoopt. Maar de humor? Die krijgt van mij een dikke 10!

Wat vind jij van de eerste aflevering van seizoen 6B?

Liefs,

Tags:


6 responses to “Mijn eerste reactie op seizoen 6B Teen Wolf

    • Katja

      Ja, erg jammer! Maar aankomende maandag kunnen we twee afleveringen achter elkaar aan zien. Ik hoop dat we dan Stiles weer zien!

  1. naomi

    Ik heb TW gekeken op netflix, alleen staat daar seizoen 6B niet op. Waar kan ik het vinden?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.