Mijn leesvoornemens | Reading Challenge 2021 wrap up

Gepost op January 5 2022 door Katja in Boeken / 0 Comments

Hoe is het gegaan met mijn Reading Challenge in 2021? Je leest het in deze blogpost!

Goodreads Challenge
Aan het begin van 2021 was het even twijfelen op welk getal ik mijn Goodreads Challenge wilde gaan zetten. Uiteindelijk zette ik mijn doel op 60, maar tegelijkertijd hoopte ik stiekem dat ik in 2021 100 boeken zou gaan lezen. Dat getal is exclusief de boeken en manuscripten die ik voor mijn werk lees. In de zomer was de kans zelfs aanwezig dat ik voor het einde van het jaar 100 boeken zou hebben gelezen. Mits ik dezelfde vaart als eerder dat jaar zou hebben.
Die vaart hield ik helaas niet vast. Een paar maanden voordat ik naar Berlijn vertrok kreeg ik het onverwacht wat drukker, daarnaast was ik ook veel aan de studie voor Duits. Mijn prioriteiten lagen ergens anders. En dat is helemaal prima, want ik ben super goed voorbereid aan mijn avontuur begonnen: tijdelijk wonen in Berlijn.
Uiteindelijk heb ik in totaal 75 boeken gelezen en dat is meer boeken dan ik in jaren heb gedaan. Dit getal is uiteraard exclusief de manuscripten die ik voor mijn werk las, want als ik dat bij elkaar zou optellen denk ik dat ik toch rond 100 boeken zit. 

25 ongelezen boeken
Mijn TBR die in mijn kast staat probeer ik steeds kleiner te maken en ook klein te houden. Dat betekent niet dat ik geen constante wishlist heb, dat vind ik namelijk helemaal prima. Maar ik wil eigenlijk niet meer dan 25 (fysieke) ongelezen boeken in mijn kast hebben staan. 
In de zomer zat ik nog rond de 40 fysieke ongelezen boeken in mijn kast, maar inmiddels zijn het er precies 25!
Voordat ik naar Berlijn ging moest ik nog even een sprintje trekken en een boek heb ik onderweg als luisterboek via Storytel beluisterd, want anders had ik op de 26 boeken gezeten. 

5 boekenseries uitlezen
Dit schreef ik eerder: in mijn kast staan series waarvan de vervolgdelen nog niet uit zijn, die bedoel ik in dit geval niet, tenzij de serie dit jaar al uitkomt en dan af is. Ik heb het voornamelijk over de boekenseries die ik nog ongelezen in mijn boekenkast staan.
Tijdens de update blog in de zomer was ik bezig met de derde serie. Ik lag dus mooi op schema. En begin december las ik serie vijf uit, dus ook deze challenge is gehaald!

Een biografie lezen
In de zomer had ik deze challenge al voltooid met wel 2 biografieën! Ik las South!: The Story of Shackleton’s Last Expedition 1914-1917 van Ernest Shackleton en Steve & Me van Terri Irwin.

Book Voyage
The Book Girls Girls’ Guide organiseren leuke jaarlijkse leeschallenges en voor 2021 hadden ze de “Book Voyage – read books around the world” bedacht. Ik vond het super leuk om mee te doen, aangezien ik boeken las die buiten mijn comfortzone lagen. Helaas heb ik niet de kans gehad om ze allemaal te lezen. En met sommige boeken ben ik ook gestopt met lezen, omdat ik ze niet leuk vond. De boeken die mij nog wel leuk lijken hoop ik komend jaar te gaan lezen, maar we gaan zien wat leesjaar 2022 mij gaat brengen. 

Hoe is het met jouw leesvoornemens van 2021 gegaan?

Liefs,

Foto: Canva, Bewerking: That Blonde Woman

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.