Mijn leesvoornemens | Reading Challenge Update 2021

Gepost op 7 juli 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Hoe gaat het met mijn Reading Challenge? Lig ik op schema of juist totaal niet? Je leest het in deze blogpost!

Goodreads Challenge
Aan het begin van het jaar was het even twijfelen op welk getal ik mijn Goodreads Challenge wilde gaan zetten. Uiteindelijk zette ik mijn doel op 60, maar tegelijkertijd hoopte ik stiekem dat ik dit jaar 100 boeken zou gaan lezen. Dat getal is exclusief de boeken en manuscripten die ik voor mijn werk lees. Op het moment (tijdens het maken van deze blogpost) heb ik in totaal 45 boeken gelezen. De 60 zou ik dus met gemak al in augustus moeten gaan halen. De kans is zelfs aanwezig dat ik voor het einde van het jaar 100 boeken heb gelezen. Omdat ik nog niet reis en nauwelijks afspreek met vrienden (behalve dan videobellen, maar dat neemt veel minder tijd in beslag), heb ik veel tijd over voor andere dingen waaronder lezen. En dat is te merken aan mijn leesstijl.
Nog gemakkelijker dan eerder lees ik verschillende boeken door elkaar, aangezien ik in het dagelijks leven minder prikkels heb, probeer ik door het lezen van verschillende boeken en meerdere tegelijk meer prikkels binnen te krijgen.

25 ongelezen boeken
Mijn TBR die in mijn kast staat probeer ik steeds kleiner te maken en ook klein te houden. Dat betekent niet dat ik geen constante wishlist heb, dat vind ik namelijk helemaal prima. Maar ik wil eigenlijk niet meer dan 25 (fysieke) ongelezen boeken in mijn kast hebben staan. Zo houd ik de boel veel overzichtelijker. En ja, ik vind het ook onzin om zo ontzettend veel ongelezen boeken in mijn kast te hebben staan. Maar is me dat al gelukt dit jaar?
Nee, absoluut niet. Dat komt ook voor een deel omdat ik recent nieuwe boeken heb gekocht en ook hier en daar boeken ontvang voor werk of mijn blog. Ik heb steeds rond de 40 fysieke ongelezen boeken in mijn kast staan. Hopelijk komt daar voor het einde van het jaar verandering in.

5 boekenseries uitlezen
In mijn kast staan series waarvan de vervolgdelen nog niet uit zijn, die bedoel ik in dit geval niet, tenzij de serie dit jaar al uitkomt en dan af is. Ik heb het voornamelijk over de boekenseries die ik nog ongelezen in mijn boekenkast staan.
Op het moment heb ik twee series uitgelezen en ben dankzij Het oordeel van de wolf met de derde bezig. Daarmee lig ik dus op schema mijn deze lees challenge.

Een biografie lezen
Dit was iets totaal nieuws voor me. Ik heb voor Filosofie wel onderdelen gelezen, maar een gehele biografie? Nou inmiddels kan ik zeggen dat ik met mijn tweede van het jaar bezig ben, dus ik kan zeggen dat ik deze leesvoornemen heb voltooid!

Book Voyage
The Book Girls Girls’ Guide organiseren leuke jaarlijkse leeschallenges en voor dit jaar hebben ze de Book Voyage – read books around the world bedacht. Doordat ik reizen moet missen, leek me dit een passende challenge. Daarnaast vind ik het super leuk om mee te doen aangezien er ook veel boeken voorbij komen die buiten mijn comfortzone liggen. Volgens mij heb ik het boek voor de maand februari nog niet gelezen, maar voor de rest lig ik op schema en heb ik inmiddels al verschillende soorten boeken mogen lezen, waaronder dus de biografieën.

Hoe gaat het met jouw leesvoornemens?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.