Mijn leesvoornemens 2022 | The Friday Five

Gepost op 7 januari 2022 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Wat zijn mijn plannen op het gebied van lezen in het nieuwe jaar? Van mijn Goodreads challenge tot boeken lezen in een andere taal.

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: leesvoornemens voor 2022.

Goodreads Challenge
Het blijft een gok voor mij hoeveel boeken ik in een jaar denk te lezen. Al moet ik zeggen dat ik in 2021 wel had verwacht meer te kunnen lezen dan ik normaal doe. Ik eindigde dat jaar met 75 gelezen boeken. De challenge had ik op 60 boeken gezet en die heb ik duidelijk gehaald. In 2022 verwacht ik minder tijd te hebben om te lezen wegens werkgerelateerde dingen, dus ook dit jaar zet ik mijn Goodreads Challenge op 60 boeken. 

15 ongelezen boeken
Mijn TBR die in mijn kast staat probeer ik steeds kleiner te maken en ook klein te houden. Dat betekent niet dat ik geen constante wishlist heb, dat vind ik namelijk helemaal prima. Maar ik wil eigenlijk niet meer dan 15 (fysieke) ongelezen boeken in mijn kast hebben staan. 
In 2021 was het me gelukt om aan het einde van het jaar naar 25 ongelezen boeken te gaan.
Dit jaar wil ik proberen om de stapel nog kleiner te maken door naar 15 ongelezen boeken te gaan. Eerst zat ik aan 10 te denken, maar die stap vond ik toch net de groot, aangezien ik zowel voor werk als mijn blog lees. 15 ongelezen boeken klinkt als een haalbaar doel en ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga vinden aan het einde van het jaar en om te zien hoe mijn lees- en koopgedrag wellicht verandert. 

5 Duitse boeken lezen
Nu ik in Berlijn ben en een deel van mijn vrienden hier ook boekenwurmen zijn, krijg ik onwijs veel inspiratie en ben ik van plan om Duitse boeken te gaan lezen. Want als ik eenmaal vertrek en weer terugga naar Nederland wil ik wel mijn Duitse vaardigheden bijhouden. 

Een geschiedenisboek lezen
Vorig jaar kwam ik uit mijn comfortzone door een biografie te willen lezen en ik las er zelfs twee! Dit jaar wilde ik mezelf opnieuw uitdagen, maar dan met een boek die iets dichter bij mijn persoonlijkheid staat. Ik ben dol op geschiedenis en lees met regelmaat artikelen en essays, maar in 2022 lijkt het me leuk om een geschiedenisboek op te pakken. 

Mijn eerste Koreaanse boek
Naast Duits leer ik in mijn vrije tijd ook Koreaans. Mijn Duits gaat steeds beter en mijn Koreaans ook al liggen beiden talen bij mij beiden op een geheel ander niveau. Duits gaat steeds vloeiender en daarom bedacht ik voor 2022 om 5 Duitse boeken te lezen, maar met Koreaans ben ik nog lang niet zover. Wel hoop ik dit jaar tenminste één Koreaans boek te lezen. Het maakt niet uit of het om een kinderboek, manwha of een ander op taalgebied simpeler boek gaat. Ik wil het een kans geven zelfs als ik nog niet alles begrijp. Ik verwacht zelf dat ik hieraan toe kom in de tweede helft van het jaar, aangezien mijn focus wat betreft taal nu bij Duits ligt nu ik tijdelijk in Berlijn woon. 

Welke leesvoornemens heb jij voor 2022?

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan | Kim Books I care about | Rianne Rianne Warmerdam

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.