Mijn Manga TBR | Shojo, Seinen, Comic

Gepost op November 15 2022 door Katja in Manga / 0 Comments

Sinds dit jaar ben ik weer actief manga’s gaan lezen, lees de blog voor mijn TBR!

Eerder vond ik het super leuk om manga’s en strips te lezen, maar op den duur verkoos ik boeken boven manga’s. Inmiddels ben ik weer terug bij het lezen van manga’s aangezien er de laatste jaren steeds minder boeken verschijnen die mijn interesse wekken. Fijn voor mijn fysieke TBR stapel want die bestaat op het moment uit minder dan 15 boeken, maar wel jammer dat ik nu niet veel keuze heb voor welke mood ik in ben.

Toen ik afgelopen jaar naar Berlijn verhuisde was er een manga winkel, J-store, dichtbij mijn huis en tijdens mijn eerste bezoek bracht ik daar enorm veel tijd door en werd mijn interesse opnieuw gewekt. Ik pakte toen Sailor Moon op omdat haar manga’s eerder mijn favoriet waren. Deze zomer besloot ik om aan Spy x Family te beginnen omdat ik er zo ontzettend veel leuke dingen over hoorde van een van mijn favoriete muziekgroepen Stray Kids.

De meeste manga’s lees ik in het Duits zodat ik op een speelse manier veel met de taal bezig ben. Stuk leuker dan de taal leren met een tekstboek! Wel zeg ik erbij dat mijn Duits leesniveau vrij hoog is, dus het is niet zo dat ik op beginners level zit.
Van alle manga’s die ik hieronder noem, is er maar eentje die niet naar het Duits is vertaald en die zal ik lezen in het Engels.

Spy×Family 1 – Tatsuya Endo
Master spy Twilight is the best at what he does when it comes to going undercover on dangerous missions in the name of a better world. But when he receives the ultimate impossible assignment—get married and have a kid—he may finally be in over his head!
Not one to depend on others, Twilight has his work cut out for him procuring both a wife and a child for his mission to infiltrate an elite private school. What he doesn’t know is that the wife he’s chosen is an assassin and the child he’s adopted is a telepath!

Ja, deze serie vind ik zo tof! Ik heb tot en met volume 5 in mijn kast staan.

The Apothecary Diaries – Nekokurage (Artist), ねこクラゲ (Comic), 日向夏 (Original Story), 七緒一綺 (Composition), しのとうこ (Character Design)
Maomao, a young woman trained in the art of herbal medicine, is forced to work as a lowly servant in the inner palace. Though she yearns for life outside its perfumed halls, she isn’t long for a life of drudgery! Using her wits to break a “curse” afflicting the imperial heirs, Maomao attracts the attentions of the handsome eunuch Jinshi and is promoted to attendant food taster. But Jinshi has other plans for the erstwhile apothecary, and soon Maomao is back to brewing potions and…solving mysteries?!

Deze serie zag ik per toeval voorbij komen, maar toen ik zo ontzettend veel goede dingen over hoorde van Manga YouTubers besloot ik deze boeken op mijn TBR te zetten.

Those Not-So-Sweet Boys – Yoko Nogiri
Midori drops her wallet on her first day of high school, but her new classmate Ichijo swoops in to help. She wants to thank him, but he’s part of a tight-knit trio and none of them are ever in class! Rumor has it that they all got expelled for acting up, and studious Midori’s actually at risk of expulsion, too… In order to help support her family, she has a part-time job, which is against the school rules. When the chairman of the school board catches her leaving work, he says he’ll let it go—but only if she’s up to the task of bringing the three boys back to school. Well, why not? It’ll be a piece of cake…right?

De enige serie van deze lijst die ik waarschijnlijk in het Engels ga lezen, tenzij het ondertussen wordt vertaald naar het Duits. Maar dat is nog even afwachten, voor nu denk ik dat ik de serie in het Engels ga oppakken.

A Sign of Affection – Suu Morishita
Yuki is a typical college student, whose world revolves around her friends, social media, and the latest sales. But when a chance encounter on a train leads to her meeting friend-of-a-friend and fellow student Itsuomi-san, her world starts to widen. But even though Itsuomi-kun can speak three languages, sign language isn’t one of them. Can the two learn to communicate the budding feelings between them?

Ik kom niet veel manga’s tegen die een andere setting hebben dan de middelbare school, dus ik vond het heel tof toen ik deze manga tegenkwam die afspeelt op een college. Ik kwam deze manga al tegen tijdens mijn bezoek bij de manga winkel in Berlijn en het sprak me meteen aan.

Sailor Moon: Eternal Edition 1 – Naoko Takeuchi
The guardians in sailor suits return in this definitive edition of the greatest magical girl manga of all time! Featuring an extra-large size, premium paper, and an all-new translation and cover illustrations by creator Naoko Takeuchi!
Teenager Usagi is not the best athlete, she’s never gotten good grades, and, well, she’s a bit of a crybaby. But when she meets a talking cat, she begins a journey that will teach her she has a well of great strength just beneath the surface and the heart to inspire and stand up for her friends as Sailor Moon! Experience the Sailor Moon manga as never before in these extra-long editions (about 300 pages each).

Op mijn verjaardag vorig jaar in Berlijn ging ik langs de J-store en daar kocht ik deze prachtige manga. Toen ik deze manga zag, wist ik meteen dat ik net als toen ik een tiener was enorm zou gaan genieten van het verhaal van Sailor Moon.

Heb jij een favoriete manga(serie)?

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.