Mijn reactie op Greenhouse Academy

Gepost op 28 september 2017 door Katja in tv-serie / 0 Comments

Netflix was deze serie flink aan het promoten online, maar is deze serie de promotie waard? Na de eerste aflevering was ik meteen verkocht en binge-watchte vervolgens het hele seizoen. Scheelt weer dat het niet hele lange afleveringen zijn! Lees je mee? 

De tieners Alex en Hayley gaan naar een chique kostschool in het zuiden van Californië. Deze broer en zus komen terecht in een concurrentiestrijd tussen 2 groepen…

Wat ik bijzonder vind aan de cast is dat ze niet gelikt zijn en niet perse allemaal bij elkaar passen. Zo voelt het alsof de personages echt zijn en niet rechtstreeks van Hollywood zijn geplukt. Het viel me ook op dat aardig wat acteurs tatoeages hebben en in de serie is ervoor gekozen dat die niet bedekt zijn. Merkwaardige keuze, want meestal worden tatoeages bedekt met name de leeftijdscategorie die de acteurs spelen. Het is niet dat ik er iets op tegen heb, aangezien ikzelf ook een tatoeage heb, maar ik vind de keuze erg bijzonder om het niet te bedekken bij acteurs die middelbare scholieren spelen.

Het meest opvallende aan deze serie is de toon van het verhaal. De tv-serie wordt gespeeld vanuit de traumatiserende ervaring van de dood van de moeder in de openingsscène.

Hayley en Alex Woods (gespeeld door Ariel Mortman en Finn Roberts) zijn de nieuwe studenten op een de meest prestigieuze, futuristische, en misschien verraderlijke kostschool, de Greenhouse Academy. Ze moeten dealen met het verlies van hun moeder en proberen om erbij te horen op de nieuwe school.

Waar Hayley zich fijner voelt om in haar eentje te zitten met een boek in haar handen, is haar broer meer op zijn plek in het basketbal team. De relatie tussen Hayley en Alex is het sterkste aspect van deze tv-serie. Het verlies van hun moeder is voelbaar en ook de zorgen om hun vader.

Maar de band tussen de andere scholieren die een verhaallijn hebben in deze Netflix show is voelbaar van het scherm naar mij als kijker. Deze authentieke momenten zorgen voor wat balans in de soms iets te melodramatische en flauwe scenes. Dus als je bang was dat dit een emotionele serie is, dan kan ik je vertellen dat het niet zo is. Echter is het wel een serie die ruimte maakt voor emoties die je in de meeste YA tv-series niet ziet.

Toen seizoen één voorbij was wilde ik meteen door naar het tweede seizoen. Helaas is die er nog niet, maar ik begon wel de actrice die Hayley speelt te volgen op Instagram. Onlangs plaatste zij iets op Instastories en daar reageerde ik op. Tot mijn verbazing reageerde zij terug. Nog een paar dagen later stuurde zij mij een berichtje en zo ontstond er een leuke berichtwisseling. Hoe tof is dat? Het is enorm leuk hoe de acteurs van deze show ontzettend betrokken zijn bij hun fans.

Oh en voor het geval dat jij deze serie net als ik ook in één ruk hebt gezien, dan kan ik het je aanraden om naar de soundtrack van deze serie te luisteren of voor wanneer je nog niet bent overtuigd.

Heb jij Greenhouse Academy al gezien?

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.