Mijn reactie op Katy Keene

Gepost op 6 maart 2020 door Katja in tv-serie / 2 Comments

Katy Keene, een nieuw stripfiguur die door de CW tot leven is gebracht. Mijn bevindingen van deze serie? Lees dan snel verder.

Het verhaal
Katy en drie van haar vrienden zijn allemaal een aspirant in iets in de bruisende stad van New York. Katy wil modeontwerpster worden, Josie (ken je waarschijnlijk nog wel van Riverdale) wil een betaalde singer/songwriter worden en de andere kamergenoot acteur op Broadway. Een andere vriendin, Pepper, die woont niet met ze, maar wil haar eigen studio/club oprichten voor de kunstenaars en andere creatievelingen in The Big Apple.
Het is een serie vol drama! Gelukkig niet Riverdale drama, eerder op een niveau van Gossip Girl en dan wat liever.

Hoe zit dat met Riverdale?
Katy Keene speelt zich in dezelfde wereld af als Riverdale en Sabrina. De laatste serie vergeten de meeste mensen. Sonde! Want er wordt degelijk gesproken over de andere personages in de andere series.
Alleen Katy Keene speelt zich 5 jaar later af dan waar Riverdale op het moment is. Euhm, wat? Ja, dat dacht ik ook even. Maar eigenlijk is dat niet verkeerd. Want dat zou het huidige verhaallijn van Riverdale misschien ook beter verklaren.
Voor de oplettende kijker: ja, er is al een crossover geweest met Katy Keene in Riverdale. Nouja, eerder Veronica die even naar New York ging. Daar speelde Katy dan ook 5 jaar jonger. Volgens de strips zijn Veronica en Katy familie. Dit hebben ze niet doorgevoerd in de serie om het verhaal toch wat simpeler te houden. Laten we wel wezen, de serie is nu al behoorlijk complex.

Aha, dus zo zit dat!
Waarom soms zo super modern en andere keren juist alsof we in verschillende decennia van de twintigste eeuw zijn beland? Ten eerste zijn de strips al super oud. Het verhaal van Archie begon in 1939 en die van Katy in 1945. Het voordeel om alles een oudere vibe te geven is dat het veel minder snel mis kan gaan als bepaalde series, zoals Katy, zich in een andere tijd afspelen. Daarnaast blijft het op die manier dichterbij het verhaal van de strips. Ze hebben namelijk al super veel dingen aangepast.
Daarnaast hebben ze op die manier wel een wereld gecreëerd die meteen herkenbaar is voor de kijker. Al zou je midden in een aflevering binnenvallen, dan weet je meteen naar welke show je aan het kijken bent.

Wat vind ik van Katy Keene?
Ik vind het tof dat ze eindelijk een serie aan het maken zijn die wat rooskleuriger is. Riverdale lijkt eerder een thriller te zijn op het moment en Sabrina is een horror show. Katy Keene als drama show maakt het rijtje wel mooi af. Het is een fijne show waarbij je niet te veel hoeft na te denken. Maar ik ben wel eerlijk genoeg om te zeggen dat ik inmiddels vier afleveringen heb gezien, maar niet kan zeggen dat dit ooit mijn favoriete show zal worden. Het is goed en ik denk ook wel dat het meerdere seizoen zal gaan krijgen. Toch kan ik me niet genoeg inleven in de personages. Het is een beetje zoals bij Sabrina. Beide shows hebben er niet eerst voor gezorgd dat ze het publiek voor zich zouden winnen. Iets wat ze wel super slim in seizoen één van Riverdale hebben aangepakt. Ik kijk voor nu eerst nog even de kat uit de boom. Want ik ben nieuwsgierig naar deze comic wereld.

Heb jij Katy Keene al gezien?

Liefs,

Afbeeldingen: CW

Tags: , , , ,


2 responses to “Mijn reactie op Katy Keene

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.